Meštani sela kod Požege u problemu: Zbog mosta oštećenog u poplavama, godinama ne mogu da priđu njivama

13.07.2021

16:50 >> 16:22

0

Autor: Jovana Vrećo

Na poziv građana, opštinski većnici izašli su na teren i konstatovali štetu, ali od tada se ništa nije promenilo po ovom pitanju

Meštani sela kod Požege u problemu: Zbog mosta oštećenog u poplavama, godinama ne mogu da priđu njivama
Copyright RINA

Meštani Požeškog sela Kalenić od 2014. godine imaju problem da dođu do svojih imanja, jer im je u poplavama stradao most koji do danas nije saniran.

– Poplava iz 2014. godine je dovela do toga da se ovde između ograde i ploče mosta zaglavila jova, koje je prouzrokovala da se iza nje zaustavlja razno drveće i pravi brana koja nije dozvoljavala velikoj količini vode da prolazi ispod mosta , pa je provalila sa desne strane Skrapeža gde je odnela krilo mosta, rastinje koje je bilo u dužini od oko 300 metara i odnela je oko 150 metara puta, kao i jednu celu njivu – rekao je Tomislav Bondžulić, meštanin sela Kalenić.

Pročitajte još:

Na poziv građana, opštinski većnici izašli su na teren i konstatovali štetu, ali od tada se ništa nije promenilo po ovom pitanju. Meštani su u velikom problemu jer ne mogu da dođu do svojih imanja, a muka je veća sada tokom leta kada su poljoprivredni radovi u punom jeku.

– Rekli su nam da svi mi koji smo vlasnici tog zemljišta i živimo sa druge strane pored puta i ne idemo svaki dan direktno preko mosta do svojih kuća, već samo kada idemo da obrađujemo svoje zemljište, nismo u liniji prvih prioriteta – rekao je Bondžulić.

Meštani su najavili da će održati protest ispred Opštine ukoliko se ne preduzme ništa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike