Padavine odsekle prilaz ivanjičkim selima: Ponovo potop i na gradskim ulicama (FOTO)

19.07.2021

13:16 >> 15:24

0

Autor: J. V.

Trenutno je neprohodno desetak putnih pravaca, a nakon prestanka padavina mehanizicaija će izaći na teren, kao i komisija za procenu štete

Padavine odsekle prilaz ivanjičkim selima: Ponovo potop i na gradskim ulicama (FOTO)
Copyright RINA

Jaka kiša praćena grmljavinom ponovo je u popodnevnim satima pogodila opštinu Ivanjica. Obilne padavine dokrajčile su već načete puteve u selu Gleđica i Vučak podno planine Golije, a brojna domaćinstva ponovo su potpuno odsečena. Voda se izlila i na glavne gradske ulice.

– Sa današnjim novim padavinama situacija je postala još alarmantnija. Ono što je sanirano u prethodna dva dana sada je ponovo odnela voda. Oštećenja na putnoj infrastrukturi su višemilionska – izjavio je za RINU predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Trenutno je neprohodno desetak putnih pravaca, a nakon prestanka padavina mehanizacija će izaći na teren, kao i komisija za procenu štete.

Pročitajte još:

– Moramo tim ljudima što pre omogućiti normalno funkcionisanje. Pre svega sanirati puteve ka selima u kojima žive stari i bolesni kako bi mogli da prime neophodnu lekarsku pomoć. Dosta pacijenata iz sela dolazi na dijalizu u Ivanjicu. Dalja sanacija trajaće sigurno još mesec dana, mi još nismo završili ni redovno nasipanje i popravku puteva koje smo planirali budžetom, a desi nam se ovo nevreme koje napravi haos u nekoliko mesnih zajednica – kazao je predsednik Mitrović.

RINA

Opština Ivanjica još uvek se nije u potpunosti oporavila ni od prošlogodišnje poplave, a zadesila je nova katastrofa. Bujične poplave napravile su najveću štetu na putevima ali i u malinjacima u podgolijskim selima Međurečje, Kumanica, Bratljevo, Erčege, Vučak i Kovilje, a pre samo sedam dana grad je uništio krompir u Močiocima, gde je napravljena stoprocentna šteta.

RINA

Mitrović kaže da ne sme ni da pomisli kolika bi materijalna šteta bila da nije ispucana ogromna količina protivgradnih raketa.

– Samo juče je ispaljeno više od 30 raketa, od početka protivgradne sezone u Ivanjici je ispaljeno preko 300, što je ogroman broj ako znamo da se u proseku tokom cele protivgradne sezone potroši od 200 do 250 raketa – kazao je prvi čovek opštine Ivanjica.

RINA

On je istakao da je ove godine ministarstvo poljoprivrede značajno pomoglo obezbeđivanjem velike količine protivgradnih raketa, kao i da je lokalna samouprava na vreme nabavila značajne količine i da projektila ima dovoljno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike