Porodica sahranila čoveka, kasnije pronađen živ u Novom Sadu: "Vaskrsao je baš kao Isus"

20.07.2021

18:09

0

Autor: A.S.

Do zabune je došlo u Sremskim Karlovcima

Porodica sahranila čoveka, kasnije pronađen živ u Novom Sadu: "Vaskrsao je baš kao Isus"
Pixabay

U Sremskim Karlovcima je u petak 16. jula porodica sahranila Sašu Stankova. Dva dana kasnije, Saša se pojavio živ, u Novom Sadu, i sve bacio u rebus.

Mnogi od nas su se ponekad zapitali kako bi izgledala njihova sahrana, da nekim čudom vidimo ko bi nas oplakao, šta bi o nama rekli, a onda jednostavno da nastavimo dalje sa svojim životom. Naravno, takvo nešto je nemoguće. Skoro pa nemoguće.

Pročitajte još:

Pedesetšestogodišnji Saša Stankov iz Sremskih Karlovaca bio je živ, a mrtav. Na Čeratskom groblju bila je humka, kraj nje krst sa njegovim imenom i prezimenom, godinom rođenja i – logično – godinom smrti. Stvari bi se nastavile svojim tokom da u grobu Saše Stankova nije bio sahranjen neki drugi, meštanin Sremskih Karlovaca, kojeg takođe zovu Saša, i koji je ličio na živog “pokojnika”, piše 021.rs.

U JKP “Belilo”, koje je zaduženo za održavanje groblja i pružanje pogrebnih usluga, nisu se oglasili na pozive portala 021.rs, a priču je potvrdila porodica čoveka koji nije ni umro, a sahranjen je.

Kako su rekli u porodici Stankov, u četvrtak, 15. jula, meštani su ih obavestili da im je član porodice preminuo. Pokušali su da dođu do zvanične potvrde u policiji. Međutim, niko od nadležnih ih nije obavestio, ali su dobili usmenu potvrdu od policajca da se radi o njihovom članu porodice.

Telo preminulog je pronađeno u jednoj kući, telo je prevezeno u JKP “Lisje”, da bi već sutradan bilo preneseno na groblje u Sremskim Karlovcima. U kapeli je bio limeni kovčeg i porodica kaže da nije mogla da utvrdi identitet, kao što nisu mogli da učine ni dan ranije, jer ih niko nije pozvao da utvrde ko je preminuli. Pokojnik je u petak sahranjen kao Saša Stankov, na grobnom mestu porodice, koja je sahranu i iskopavanje rake platila nadležnom preduzeću.

Novi život

Međutim, u subotu prijateljica “preminulog” porodici Stankov saopštava da je on viđen u centru Novog Sada, te da je – živ. Prema nezvaničnim saznanjima, tada su se porodica i policija dali u potragu i pronašli Stankova.

On je više od godinu dana živeo u Novom Sadu, porodica nije bila u bliskom kontaktu sa njim, a nije ni imao telefon na koji bi mogli da pozovu. Kada je pronađen, odveden je u Policijsku upravu Novi Sad, gde su mu uzeti otisci prstiju i gde je fotografisan. Nakon toga se ponovo vratio u Novi Sad i nastavio sa svojim životom.

Kovčeg otkopavan usred noći

U noći između subote i nedelje, kažu meštani, na groblju je urađena ekshumacija, te je odnesen krst na kojem je pisalo ime živog čoveka.

Nepoznato je ko je pomenutu ekshumaciju odradio, te i da li je postojao nalog tužilaštva za istom ali, nezvanično, u jednom momentu na grobnom mestu se prilikom iskopavanja nalazila i policija.

Pročitajte još:

Takođe, porodica do ovog momenta nije dobila bilo kakvu zvaničnu potvrdu onoga što se dogodilo, odnosno kako je došlo do zabune ove razmere. Kako pričaju meštani Sremskih Karlovaca, Stankov je u njihovom mestu poznat i pod nadimkom Isus. Posle prošlonedeljnih događaja, kažu oni, taj nadimak samo je i potvrdio.

– Vaskrsao je baš kao Isus – komentariše Karlovčanin.

Meštani takođe navode i da su preminuli i Stankov podsećali likom, tako da je verovatno i to doprinelo konfuziji prilikom identifikacije preminulog.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

TAGOVI:

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti