Dramatični snimci iz Svrljiga! Spašavli ljude i životinje, voda nosila sve pred sobom (FOTO/VIDEO)

03.05.2024

17:21

0

Autor: M. Vu.

Najkritičnija tačka izlivanja bila je kod mostića, blizu zelene pijace, gde je snažna bujica odnela most

Dramatični snimci iz Svrljiga! Spašavli ljude i životinje, voda nosila sve pred sobom (FOTO/VIDEO)
Poplave u Svrljigu - Copyright Printskrin instagram/MUP Srbije

Dramatično u Svrljigu! Bujični potoci, koji su se pojavili nakon kiše koja od sinoć neprestano pada na teritoriji opštine Svrljig, prete da ugroze i poplave niže spratove kuća u pojedinim naseljima u tom mestu, dok se saobraćaj na ulazu iz pravca Niša i izlazu iz tog grada, odvija usporeno. Proglašena je i vanredna situacija.

Najkritičnija tačka izlivanja bila je kod mostića, blizu zelene pijace, gde je snažna bujica odnela most i stvorila ozbiljnu pretnju po naselje Jelašje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 

Kako saznajemo,najugroženija su domaćinstva u naselju Rosulja, gde voda preti da poplavi podrume, a meštani javljaju da preti da se izlije i Lukavički potok, te da su podrumi zgrada u naselju Saraj već pune vodom.

Printskrin instagram/MUP Srbije
 

Veliki problem u Svrljigu su zapunjeni kanali i smeće koje se baca u potoke, a koje sada pravi čepove i zadržava vodu.

Oglasio se MUP

Na delu teritorije opštine Svrljig u naseljima Svrljig, Niševac i Merdželat, gde je usled obilnih padavina došlo do izlivanja bujičnih potoka proglašena je vanredna situacija, saopštio je MUP.

Printskrin instagram/MUP Srbije
 


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije su na terenu gde prate stanje vodostaja potoka, koji je za sada u opadanju, i pomažu lokalnom stanovništvu na crpljenju vode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)


Stanje na teritoriji opštine Svrljig se stabilizuje i došlo je do opadanja nivoa Pravačkog potoka, jer je voda potoka probila bedem i uliva se u Svrljiški Timok.

Ranije danas, pripadnici Sektora za vanredne situacije sa Specijalističkim timom za spasavanje i rad na vodi evakuisali su jednu osobu i domaće životinje iz naselja Svrljig gde se izlio Pravački potok.

 

 

Printskrin instagram/MUP Srbije
 

 

Sve snage zaštite i spasavanja su na terenu i preventivno se vrši punjenje džakova sa peskom od strane JKP Svrljig, radi zaštite bedema na Lukovičkom potoku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike