Groblje postalo tesno: Alarmantan problem u Topoli - nema više mesta za sahranjivanje (FOTO)

11.04.2024

10:47

0

Neophodno je započeti sahranjivanje na groblju u Ljubeselu - potvrđeno je za RINU u JKSP "Topola"

Groblje postalo tesno: Alarmantan problem u Topoli - nema više mesta za sahranjivanje (FOTO)
Copyright RINA

Groblje u Topoli, smešteno podno Oplenca postalo je tesno, jer su sva grobna mesta na parcelama popunjena.

Zalaganjem zaposlenih u JKSP "Topola" izvršeno je raščišćavanje i izgradnja grobnih mesta i na sporednim, zapuštenim površinama, kako bi se podmirile aktuelne potrebe.

RINA
 

- Usled nedostatka grobnih mesta na groblju Oplenac, neophodno je započeti sahranjivanje na groblju u Ljubeselu. Sa ciljem da obezbedimo rešenje problema na groblju u Ljubeselu izgrađeno je osam duplih i jedno pojedinačno grobno mesto. Stavljanje u funkciju i korišćenje kapaciteta groblja u Ljubeselu podrazumeva niz koraka koje izlaze iz okvira kapaciteta komunalnog preduzeća - potvrđeno je za RINU u JKSP "Topola".

Izgradnja kompletne infrastrukture, pristupnih puteva, parcelizaciju terena, izgradnja i opremanje kapele su preduslovi da se obezbede elementarni uslovi za potrebe sahranjivanja.

RINA
 

- Opština Topola je realizaciju ovog projekta planirala u 2024. godini. Poslovi upravljanja grobljima podrazumevaju i kompletne službe čije je angažovanje vezano za sve potrebe održavanja grobalja.
Trenutno stanje podrazumeva korišćenje kapele na groblju na Oplencu, a sahranjivanje na groblju u Ljubeselu. Do momenta obezbeđivanje navedenih i neophodnih uslova JKSP "Topola" će i dalje nastojati da obezbedi podršku građanima Topole u tako teškim momentima - kažu u ovom preduzeću.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike