Rodila sina i ćerku za 5 minuta, a onda je usledio šok: Niko od lekara ovo nije video!

22.02.2024

19:08

1

Mlada mama i njen suprug kažu da im je neverovatno da se na ultrazvuku nije videla beba koja je na rođenju imala dva kilograma

Rodila sina i ćerku za 5 minuta, a onda je usledio šok: Niko od lekara ovo nije video!
Copyright Profimedia

Milica (29) i Vladimir (39) Ivezić iz Brusa sa nestrpljenjem su krajem prošle godine očekivali rođenje svojih blizanaca Davida i Divne, međutim, u sali za porođaje doživeli su šok, dobili su i treću bebu - Bogdana.

Milica ističe da ni na jednom od ginekoloških pregleda, kao ni na jednom ulrazvučnom pregledu niko od lekara nije video da ne nosi ne blizance već trojke.

- Videlo se da će jedna beba sigurno biti dečak, a za drugu su rekli da je verovatno devojčica, tako da smo i pre rođenja odabrali imena David i Divna. Kupili smo i dva krevetića i stvari za dve bebe. Kada sam dobila bolove i kada je porođaj krenuo u 33. nedelji otišli smo u kruševačku bolnicu i tamo se porođaj završio prirodnim putem maltene za pola sata - priča majka:

- U razmaku od pet minuta rodili su se David i Divna, a onda se ništa nije dešavalo, nije izlazila posteljica. Doktorka me je pitala koliko je embriona ubačeno, jer je bila u pitanju trudnoća iz postupka vantelesne oplodnje, a ja sam joj odgovorila tri. Ona je rekla: "Evo i treće bebe" i posle 15 minuta rodio se Bogdan.

Mlada mama i njen suprug kažu da im je neverovatno da se na ultrazvuku nije videla beba koja je na rođenju imala dva kilograma.

- Bebe su rođene sa baš dobrom težinom za trojke. Dečaci su imali po dva kilograma, a devojčica 1.850 grama. Nisu bili dovoljno zreli tako da su ih iz Kruševca odmah prebacili na neonatologiju kraljevačke bolnice. Posebno je bila nezrela Divna. Posle 27 dana su otpušteni iz bolnice i sve se dobro završilo. Sada imaju tri i po meseca i lepo napreduju. Bogdan je najteži, onda David, pa Divna - kazala je Milica.

Ona je istakla da je obaveza oko beba puno i da nema spavanja sa njima ni tokom dana ni tokom noći, ali da se njihova velika želja da postanu roditelji ostvarila tako da im ništa ne pada teško.

- Mi smo rođenje beba iščekivali osam godina. Posle pet godina braka otišli smo na prvu vantelesnu oplodnju, a onda na još jednu i treća je uspela. Prve dve smo uradili u Kragujevcu, a treću u Novom Sadu. Trudnoća je protekla bez problema, uredno sam je kontrolisala, ali eto lekarima je promakla treća beba.

Dodala je da im puno znaci pomoć babe i dede, kao zaove, odnosno Vladimirove sestre.

Tata Vladimir takođe ističe da mu je neverovatno da lekari na ultrazvuku vide i najmanje promene na bubregu, jetri, a da nisu videli treću bebu.

- Kupili smo odmah i treći krevetac, a morali smo da kupimo i nova kola jer su nam stara bila premala za tri nosiljke - objašnjava Vladimir, prenose Niške vesti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike