Postavljen kamen temeljac za akva-park "Panonske terme"

14.02.2024 | 11:52

Predsednik inđijske opštine Vladimir Gak istakao je značaj ove investicije za razvoj cele opštine

Copyright Promo

Predstavnici kompanije „Voda Sinđelić Ždrelo“ zajedno sa predsednikom Opštine Inđija Vladimirom Gakom postavili su kamen teljac za izgradnju akva-parka u Inđiji.  Kompleks bazena sa hotelom biće izgrađen na površini od 6 hektara, a vrednost investicije je 12 miliona evra. Kompanija se bavi turizmom skoro dve decenije, u Srbiji su vlasnici četiri akva-centra, a poziv od Opštine Inđija je rado prihvaćen, kaže vlasnik Milan Milojević:

„Za „Panonske terme“ planiramo objekat od 16 hiljada kvadratnih metara, biće izgrađena tri zatvorena i tri otvorena bazena, prateći sadržaji, restorani, kongresne sale, igraonice, teretane, istakao je Milojević, predstavljajući novinarima prvu fazu izgradnje akva-parka.

Promo
 

 

On je rekao da će u tom trenutku u hotelu biti zaposleno 150 radnika. Druga faza investiranja podrazumevaće još zatvorenih i otvorenih bazena, kao i dodatno proširenje smeštajnih kapaciteta.

Inđija kao lokacija bila je atraktivna za nas posle poziva predsednika opštine koji nismo odbili“, rekao je investitor.

Promo
 

 

Trenutno su u toku radovi na bušotini od 1100 metara, gde se očekuje termalna voda od 63 stepena, kapaciteta 30 litara u sekundi. 

Predsednik inđijske opštine Vladimir Gak istakao je značaj ove investicije za razvoj cele opštine:

„Ranije smo maštali o zatvorenom bazenu, koji možemo da koristimo i tokom zime, ali dobili smo i više od onoga što smo želeli“, kaže Gak, izrazivši zahvalnost porodici Milojević koja je odlučila da svoj kapital uloži u izgradnju akva-parka u Inđiji.

Promo
 

 

„Ovo nije samo zabava u akva-parku, već i zapošljavanje novih radnika, kao i upotpunjavanje kompleksa brojnim sportskim sadržajima u okviru hotelske infrastrukture“, istakao je predsednik opštine, uveren da će u maju sledeće godine biti završena izgradnja prvih šest bazena u Inđiji.

„Očekujemo goste iz cele Srbije, pričamo o prelepom kompleksu koji će biti regionalna atrakcija“, zaključio je Gak.

Promo
 

 

Kompanija „Voda Sinđelić Ždrelo“ raspolaže sa četiri akva-parka do sada, u Soko i Vrnjačkoj banji, Banji Ždrelo, kao i jednim u Republici Srpskoj.

Promo
 

 

 

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam