Muke meštana pojedinih sela kod Požege ne jenjavaju: Vodu nemaju već 10 dana, veš i sudove peru u komšiluku (FOTO)

06.08.2021

11:30 >> 11:07

0

Iz JKP Rzav i dalje apeluju na meštane da vodu racionalno koriste

Muke meštana pojedinih sela kod Požege ne jenjavaju: Vodu nemaju već 10 dana, veš i sudove peru u komšiluku (FOTO)
Copyright RINA

Pojedini meštani požeškog sela Visibabe duže od 10  dana nemaju vodu. Jedini izvor im je cisterna, a mnogi kažu da ne pamte da je ikada bila teža situacija.

Dodatno im otežavaju visoke temperature, ali i strah od širenja bolesti i zaraze.

RINA

– Snalazimo se kako možemo i umemo. Nadamo se da će se ovo rešiti i da će se voda rasporediti kako treba. Ako mogu, neka reše taj problem, da imamo bar za ono osnovno, da uključim mašinu, operem sudove, da ne nosimo kante – rekla je za RINU Slađana Mladenović.

RINA

Dve auto-cisterne svakog dana su na terenu, a kako ističu u JKP “Naš dom”, dnevno imaju oko 15 izlazaka na teren, međutim, svakodnevno se susreću sa otporom meštana, jer kako ističu u ovom preduzeću, pojedini meštani imaju alternative za tehničku vodu, jer koriste svoje bunare.

RINA

– Nismo u mogućnosti da prepumpamo vodu do krajnih korisnika, iz same fabrike ne dolazi dovoljna količina vode koja bi zadovoljila naše dnevne potrebe. Sam tehnički opis svih ovih mesta jeste da domaćinstava koja su niže imaju vodu, za razliku od onih koja su na visini – rekla je Mirjana Filipović iz ovog preduzeća.

Pročitajte još

Ukoliko se nastavi povećanje dotoka vode iz fabrike “Rzav” do kraja nedelje situacija bi mogla da se dovede u normalu i jedan deo mesnih zajednica bi mogao da dobije vodu.

Iz JKP “Rzav” i dalje apeluju na meštane da vodu racionalno koriste.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike