Podela besplatnih badnjaka u organizaciji JP "Nacionalni park Fruška gora"

04.01.2024

17:24

0

Pripremljeno je 5.000 badnjaka kako bi se ispoštovali tradicija i običaji uz zaštitu životne sredine od nelegalne seče

Podela besplatnih badnjaka u organizaciji JP "Nacionalni park Fruška gora"
Copyright Profimedia

JP „Nacionalni park Fruška gora“ za predstojeće božićne praznike podeliće besplatno svim zainteresovanim građanima preko 10.000 pripremljenih badnjaka.

Tokom noći između 5. i 6. januara 2023. godine, u ranim jutarnjim časovima (već od 04.00h), podela besplatnih badnjaka biće organizovana na Fruškoj gori za sve građane koji planiraju da se upute u nacionalni park.

Pripremljeno je 5.000 badnjaka kako bi se ispoštovala tradicija i običaji uz zaštitu životne sredine od nelegalne seče. Besplatni badnjaci će se deliti na sledećim lokacijama u granicama nacionalnog parka:

- Iriški Venac (Informativni centar JP Nacionalni park Fruška Gora),

- Zmajevac,

- Crveni čot,

- Ležimir (raskrsnica),

- Rohalj baza.

Organizovana je i podela besplatnih badnjaka u svim opštinama koje se prostiru na teritoriji nacionalnog parka u subotu, 06.01.2023. godine, u 09.00 časova, i to: Grad Novi Sad (ispred Gradske kuće), Sremski Karlovci (gradski trg), Irig (park), Sremska Mitrovica (gradski trg), Ruma (gradski trg), Inđija (centar), Beočin (preko puta autobuske stanice) i Šid (trg).

Stručna lica Javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška Gora" pažljivo su odabrala hrastov badnjak isključivo sa planski gajenih površina, kako bi se izbeglo ugrožavanje prirodnih vrednosti Nacionalnog parka.

Napominjemo da će čuvari nacionalnog parka, zajedno sa policijom, vršiti intenzivnu kontrolu prostora ,posebno delova u kojima se nalaze mladi hrastovi, kako bi se sprečilo neovlašćeno sečenje hrastovih stabala.

JP „Nacionalni park Fruška gora“ apeluje na sve građane da seču prepuste stručnim licima u skladu sa pravilima i planskim uzgojem šuma na području Nacionalnog parka i podseća da suština ovog najradosnijeg hrišćanskog praznika leži u međusobnom darivanju, razumevanju i ljubavi, kako prema drugim ljudima, tako i prema prirodi i njenom zaštiti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike