24SEDAM RUMA Veče poezije u Gradskoj biblioteci "Atanasije Stojković" (FOTO)

12.07.2023

23:25

0

Autor: 24sedam

Stihovi su prenosili različite emocije i unutrašnje doživljaje

24SEDAM RUMA Veče poezije u Gradskoj biblioteci "Atanasije Stojković" (FOTO)
Copyright Opština Ruma

Večeras su se ljubitelji pisane reči okupili u bašti Gradske biblioteke "Atanasije Stojković" kako bi uživali u nadahnjujućoj poetskoj večeri.

Nataša Bundalo Mikić, Vanja Kovačević, Bojan Samson i Mirko Dimić, nagrađivani mladi pesnici, iznosili su svoje stihove Rumljanima. Pored poezije, publika je imala priliku da sazna više o njihovim počecima kao autora i hrabrosti koju su pokazali započinjući svoje stvaralaštvo.

Stihovi su prenosili različite emocije i unutrašnje doživljaje, obuhvatali su posmatranja, analize i kritike. Iako su pesnički stilovi bili raznoliki, svi autori su imali istu srž u svojim delima - ljubav, koja je prožimala svaki stih.

Pesnici su istakli moć poezije, njen oslobađajući uticaj, te su pozvali mlade autore, one koji tek započinju sa pisanjem, da se odvaže ne samo da pišu, već i da svoju poeziju dele s drugima.

Književnost je bitan deo programa Kulturnog leta. Nakon poetsko-muzičke večeri Pere i Miloša Zupca te večerašnjeg predstavljanja poezije mlade generacije, sledeći književni susret zakazan je za četvrtak, 13. jula. Mlada književnica Simonida Lončar će predstaviti svoju zbirku "Pneuma", izdanu od strane Matice srpske. Ovo književno veče će se održati u rumskom Kulturnom centru, s početkom u 20 časova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike