24SEDAM RUMA Pokrajina finansijski podržala projekat uređenja keja i plaže na jezeru Borkovac

28.08.2023

19:25

0

Autor: 24sedam

Dr Ivanišević je poručio da pokrajinska administracija ispunjava svoja obećanja, te da nije postojala ni najmanja dilema da li treba ulagati novac u uređenje Borkovačkog jezera

24SEDAM RUMA Pokrajina finansijski podržala projekat uređenja keja i plaže na jezeru Borkovac
Copyright Opština Ruma

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević potpisali su danas u Gradskoj kući ugovor kojim Pokrajina opredeljuje sredstva za projektno - tehničku dokumentaciju i samo uređenje keja i plaže na jezeru Borkovac. U pitanju su sredstva u iznosu od oko 60 miliona dinara, a planirano je da se dokumentacija uradi do kraja godine i da na proleće naredne godine budu uređeni kej i plaza na jezeru.

"U pitanju je veliki, ozbiljan projekat koji smo najavljivali. Opština je sama krenula u uređenje celokupnog izletišta Borkovac, ali bez podrške viših nivoa vlasti, pre svega mislim na Pokrajinsku vladu, teško je realizovati sve planirano. Mi smo već krenuli sa uređenjem izletišta u smislu uređenja trim staze, krenuće i radovi na uređenju prostora oko starog bazena, dok Vode Vojvodine, odnosno preduzeće Galovica uređuje Borkovački kanal. Ruma je čvorište vaznih puteva, zato je vazno osnaziti i turističku ponudu, iskoristiti dobar turistički potencijal. Imamo potrebnu ozbiljnost, a i podršku viših nivoa vlasti  da od našeg Borkovca napravimo jedno od najlepših i najpopularnijih turističkih izletišta u celoj zemlji", poručila je predsednica Ćirić.

Dr Ivanišević je poručio da pokrajinska administracija ispunjava svoja obećanja, te da nije postojala ni najmanja dilema da li treba ulagati novac u uređenje Borkovačkog jezera.

"Ono što jeste posebno zadovoljstvo doći u Opštinu Ruma što ovde uvek imamo neki novi projekat i neku novu ideju oko koje se apsolutno slazemo. Uređenjem Borkovačkog jezera Rumu gradimo kao novu turističku destinaciju na teritoriji AP Vojvodine i to jeste zadatak koji nije moguće ispuniti bez aktivne lokalne samouprave i predsednice opštine i njenog tima, ali naravno uz podršku svih organa vlasti, Pokrajinske i Republičke vlade. Naša ideja jeste da u ovoj fazi ova projektno - tehnička dokumentacija bude gotova do kraja godine, da bismo mogli da kroz građevinske radove na proleće nastavimo da uređujemo Borkovačko jezero i okolinu, zato je oko 23 miliona dinara izdvojeno za projektno - tehničku dokumentaciju, a za konkretne radove, uređenje plaze i kupovinu mobilijara i sve ostalo izdvojeno je oko 36 miliona dinara", istakao je dr Ivanišević.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike