24SEDAM RUMA Počinje nova školska godina: Dele se besplatni udžbenici - đacima prvacima uručeni prigodni pokloni (FOTO)

01.09.2023

15:01

0

Autor: 24sedam

Hrtkovačka škola je bogatija za 24 đaka prvaka, što je više u odnosu na prethodnu godinu, a školu ukupno pohađa oko 200 učenika

24SEDAM RUMA Počinje nova školska godina: Dele se besplatni udžbenici - đacima prvacima uručeni prigodni pokloni (FOTO)
Copyright Opština Ruma

Na svečan način, uz prigodne priredbe i simbolične poklone za đake prvake, kao i podelu besplatnih udžbenika u našoj opštini, danas započela je nova školska godina.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i zamenica Biljana Popović Jovanović posetile su tim povodom danas Hrtkovce i OŠ "Miloš Crnjanski", gde su učenici starijih razreda prigodnom priredbom pozeleli srećan početak školovanja najmlađim hrtkovačkim đacima.

"Mi smo se kao Opština potrudili da i ove godine za sve osnovce naše opštine obezbedimo besplatne udžbenike. Ta naša mera je rasteretila budžet roditelja, jer priprema za školsku godinu nije jeftina. Ovom prilikom smo našim prvacima darivali prigodne poklone, mali znak paznje, kako bi se što pre adaptirali na školu i školske obaveze. Pozeleli smo im uspeh u školi, bezbrizno detinjstvo, da steknu mnogo prijatelja i da odrastaju srećni i zadovoljni", izjavila je predsednica Ćirić.

U mnogim školama započela je podela besplatnih udžbenika, a u zavisnosti od izdavačkih kuća u narednim danima će ceo posao biti završen i svi rumski osnovci će dobiti nove knjige, a kompletnu nabavku je finansirala Opština Ruma.

Hrtkovačka škola je bogatija za 24 đaka prvaka, što je više u odnosu na prethodnu godinu, a školu ukupno pohađa oko 200 učenika.

Direktor OŠ "Miloš Crnjanski" Nebojša Jovičić kaze da je polazak u školu jedan od najslozenijih koraka, jer je za decu to tranzicija od predškolskog ka prvom razredu.

"Mi imamo tu sreću da delimo zajedničko dvorište i prostorije sa predškolcima, pa su oni već upoznati sa nastavnim osobljem i siguran sam da će tu tranziciju proći dobro. Ono što je karakteristika naše škole je da imamo produzeni boravak, pa će oni posle nastave moći da ostanu u produzenom boravku. Osim redovnog nastavnog plana i programa u našoj školi radimo i eTwinning projekte. Mi smo prošle godine dobili oznaku kvaliteta ustanove za eTwinning projekte pa kroz te projekte uče razne računarske alate, druze se sa vršnjacima iz okoline i sve to utiče da što lakše prevaziđu te prve školske korake" rekao je Jovičić.

Nadlezni ističu da je obezbeđena bezbednost svih đaka, da u školama postoji adekvatan broj policajaca, te da su nastavnici od resornog ministarstva dobili jasne preporuke i smernice za kvalitetan pedagoški rad.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike