24SEDAM RUMA Održan Rumski polumaraton - Kenijci najbrži (FOTO)

17.09.2023

19:12

0

Autor: 24sedam

I ove godine Rumski polumaraton doveo je u Rumu legende atletike

24SEDAM RUMA Održan Rumski polumaraton - Kenijci najbrži (FOTO)
Copyright Opština Ruma

Današnji dan je bio ispunjen uzbuđenjem jer se održavao peti po redu Rumski polumaraton, okupivši stotine profesionalnih sportista i rekreativaca. U obe kategorije, jaka konkurencija bila je predvođena takmičarima iz Kenije, dok su srpski atletičari postigli odlične rezultate, parirajući ruskim sportistima koji su takođe bili u velikom broju na današnjoj trci.

U muškoj konkurenciji, Laban Čeriot je prvi prošao kroz cilj rezultatom 01:06:58, nadmašivši prošlogodišnjeg pobednika i rekordera, Stenlija Kipruta sa rezultatom 01:08:04, dok je treće mesto osvojio još jedan takmičar iz Kenije, Hosea Kiplagat Tuei sa rezultatom 01:08:47.

Domaći trkač Đuro Borbelj iz AK Apatin zauzeo je četvrto mesto sa rezultatom 01:12:37, dok je najbrži Rumljanin bio Branislav Srdić, zauzevši deveto mesto u ukupnoj konkurenciji sa rezultatom 01:23:04.

Što se tiče ženske konkurencije, Rona Njaboke Njajabočoa je oborila rekord vremena za polumaraton sa fantastičnim rezultatom od 01:17:37, što je četiri sekunde bolje vreme od prethodnog rekorda Teodore Simović. Drugo mesto je zauzela Rut Matebo sa rezultatom 01:21:14, dok je srpska atletičarka Slađana Stamenković osvojila bronzu sa rezultatom 01:22:17. Najbrža Rumljanka bila je Gordana Obradović sa vremenom od 02:05:31.

Pobednici Rumskog polumaratona su se složili da je, uprkos toplijem vremenu, bilo zadovoljstvo takmičiti se u Rumi i najavili su ponovno učešće naredne godine.

Organizacija petog Rumskog polumaratona bila je delo Sportskog saveza, uz podršku Opštine Ruma koja je obezbedila vredne novčane nagrade.

Predsednik SO Ruma Stevan Kovačević je istakao da je Rumski polumaraton najznačajnija sportska manifestacija i da ona na najbolji način ilustruje zelju lokalne samouprave da kroz sport propagira zdrave stilove zivota.

„Za ovih pet godina koliko se Rumski polumaraton odrzava ova manifestacija je prihvaćena od strane naših sugrađana i ostvaruje svoju misiju na najbolji način propagira i sportske stilove zivota, ali  i rumsku opštinu, ne samo u Srbiji nego i u regionu. Siguran sam da će ova manifestacija biti sve bolja iz godine u godinu, što potvrđuje i broj učesnika i njihov kvalitet“, rekao je Kovačević.

Pored glavne trke odrzana je i tradicionalna štafetna trka 3x7km, DDOR trka zadovoljstva i mozda i najomiljenija NEON Bambini maraton, u kome su mališani do 2 godine starosti puzali stazu simbolično dugu 4,5 metara, sa jasnom aluzijom na 45 paralelu na kojoj se naš grad nalazi.

I ove godine Rumski polumaraton doveo je u Rumu legende atletike. Olivera Jevtić ovoga puta nije trčala, ali je savetima i te kako pomogla, na prvom mestu, Stenliju Kiprutu i Slađani Stamenković, da ostvare dobar rezultat.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike