24SEDAM RUMA Nastavljaju se ulaganja: Postavljena nova tartan atletska staza u dvorištu škola "Dušan Jerković" i "Veljko Dugošević" (FOTO)

11.10.2023

18:02

0

Autor: 24sedam

Naša opština kontinuirano radi na unapređenju uslova za bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću, posebno među mladima - rekla je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić

24SEDAM RUMA Nastavljaju se ulaganja: Postavljena nova tartan atletska staza u dvorištu škola "Dušan Jerković" i "Veljko Dugošević" (FOTO)
Copyright Opština Ruma

Ove godine, kros je bio poseban jer je prvi put održan na potpuno novoj atletskoj stazi koja je izgrađena u zajedničkom dvorištu škola "Dušan Jerković" i "Veljko Dugošević". Ovo je ostvareno zahvaljujući sredstvima iz budžeta opštine Ruma.

Sada, ukupno 1.435 đaka iz ove dve škole uživa u odličnim uslovima za obavljanje nastave fizičkog vaspitanja. Nova staza predstavlja veliki korak napred u obezbeđivanju kvalitetnog prostora za vežbanje i sportske aktivnosti za sve učenike.

"Naša opština kontinuirano radi na unapređenju uslova za bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću, posebno među mladima. Sport je od vitalnog značaja za razvoj dece, kako fizički, tako i mentalno. Nastavićemo da podrzavamo sportske aktivnosti u našoj opštini i da radimo na stvaranju boljih uslova za sve naše učenike", poručila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

Nova staza je izvedena uz primenu najviših standarda kvaliteta. Sastoji se od četiri trake dužine kruga od 300 metara, s dodatkom za sprint na 100 metara. Konstruisana je od dva sloja visokokvalitetnog tartana čija završna obrada oponaša podlogu od šljake.

Ovakva izrada osigurava optimalnu površinu za sportske aktivnosti, pružajući vrhunske uslove za treniranje i takmičenja atletičara.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike