24SEDAM RUMA "Trka za srećnije detinjstvo": Održana tradicionalna trka mališana (FOTO)

13.10.2023

19:52

0

Autor: 24sedam

Sekretar rumskog Crvenog krsta Marko Ćulibrk smatra da najveći značaj manifestacije nisu medalje, već promocija pravih vrednosti, solidarnosti i volonterizma

24SEDAM RUMA "Trka za srećnije detinjstvo": Održana tradicionalna trka mališana (FOTO)
Copyright Opština Ruma

Više stotina rumskih mališana trčalo je danas jubilarnu 30. „Trku za srećnije detinjstvo", koju tradicionalno organizuje Crveni krst Ruma, uz pokroviteljstvo Opštine Ruma.

Ova omiljena ulična trka okupila je mnogo dece u Glavnoj ulici, od rumskih predškolaca do osnovaca i srednjoškolaca, koji su se takmičili u 22 kategorije.

Manifestaciju je otvorio predsednik Skupštine opštine Ruma, Stevan Kovačević, ističući da svako dete ima pravo na srećno detinjstvo te da lokalna zajednica ima obavezu da im obezbedi uslove za radosno odrastanje. Ova sportsko-rekreativna manifestacija nije samo prilika za takmičenje već i za podsticanje zdravih navika i aktivnog života među najmlađima.

„Ova manifestacija doprinosi generalno i strategiji u sportu da promovišemo različite sportove, masovnost, zdrave stilove zivota i zato se kao Opština pojavljujemo svih ovih godina kao generalni pokrovitelji manifestacije. Siguran sam da će ovi mališani koji se takmiče jednoga dana odrasti u uspešne građane sa kojima ćemo se ponositi, bez obzira na to da li će se baviti sportom“, poručio je Kovačević.

Sekretar rumskog Crvenog krsta Marko Ćulibrk smatra da najveći značaj manifestacije nisu medalje, već promocija pravih vrednosti, solidarnosti i volonterizma.

„Bez obzira na medalje koje su deca osvojila trudimo se da svi budu pobednici i dalje ćemo davati podršku da od naše dece pravimo zdrave ljude“, istakao je Ćulibrk.

Ovogodišnji moto trke je bio „Imamo cilj, dođi na start", a podršku u organizaciji pruzili su Savez sportova Opštine Ruma i Atletski klub „Ruma”, dok su startne brojeve  sponzorisali lokalni donatori.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike