24SEDAM RUMA Obeležavanje Međunarodnog meseca solidarnosti sa starima u Gerontološkom centru "Srem" (FOTO)

16.10.2023

22:12

0

Autor: 24sedam

Danas su korisnici GC "Srem" imali prilike da uzivaju u koncertu Aleksandre Saške Padrov

24SEDAM RUMA Obeležavanje Međunarodnog meseca solidarnosti sa starima u Gerontološkom centru "Srem" (FOTO)
Copyright Opština Ruma

Oktobar - mesec solidarnosti sa starima tradicionalno se obelezava u Gerontološkom centru "Srem" nizom aktivnosti.

Tokom meseca oktobra smenjuju se muzički, likovni, literarni programi, kreativne radionice u kojima učestvuje najveći broj korisnika, od njih 285 koliko trenutno koristi usluge GC "Srem".

Danas su korisnici GC "Srem" imali prilike da uzivaju u koncertu Aleksandre Saške Padrov, solistkinje Radio-televizije Srbije, Radio Beograda i Radio televizije Vojvodine i profesorke solo pevanja u mitrovačkoj  Muzičkoj školi „Petar Krančević“. U lepom ambijentu, Saška Padrov je za publiku pevala raznovrstan repertoar sačinjen od starogradske, narodne, zabavne i popularne muzike, ispunjavajuće pre svega zelje korisnika, koji su sa njom u glas pevali gotovo sve pesme.

Opština Ruma
 

Današnji koncert bio je Saškin poklon Gerontološkom centru "Srem".

Direktorka GC "Srem" Jelena Ovcin ističe da je za korisnike izuzetno bitno da na što kvalitetniji način provode vreme.

"Naši korisnici uzivaju u ovim danima. Oni vole druzenje, vole da nam u goste dođu prijatelji naše ustanove, pogotovo se raduju kada nam dođu deca, da se sa njima druze, da pričaju. Mi sutra u ustanovi imamo zajedničku akciju sakupljanja lišća, u sredu nam dolaze gimnazijalci da za nas odigraju jednu predstavu, dok će u petak baletski klub "Zvončica" svojim programom oplemeniti kraj radne sedmice. Sledeće nedelje imamo tradicionalno druzenje sa centrima za socijalni rad iz Srema, stize nam i Osnovna muzička škola "Teodor Toša Andrejević", tako da skoro svaki dan imamo neku zabavu na radost svih nas, posebno naših korisnika", kazala je Jelena Ovcin.

Ovogodišnja kampanja povodom meseca solidarnosti paznju usmerava na specifičnosti starijih osoba širom sveta u cilju uzivanja njihovih prava i načina rešavanja kršenja tih prava, kao i na činjenicu da jačanje solidarnosti kroz jednakost i reciprocitet između generacija nudi odrziva rešenja za ispunjenje ciljeva odrzivog razvoja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike