24SEDAM RUMA Opština Ruma u poslednje dve godine sistemski, uz podršku viših nivoa vlasti, ulaze sredstva u obnovu ustanova kulture (FOTO)

20.11.2023

16:59

0

Autor: 24sedam

Prdsednica Ćirić Bošković je naglasila da Kulturni centar predstavlja srce okupljanja Rumljana, prostor koji gaji savremenu umetnost

24SEDAM RUMA Opština Ruma u poslednje dve godine sistemski, uz podršku viših nivoa vlasti, ulaze sredstva u obnovu ustanova kulture (FOTO)
Copyright Opština Ruma

Opština Ruma, uz podršku viših nivoa vlasti, u poslednje dve godine sistematski ulaže sredstva u obnovu ključnih kulturnih institucija kako bi povratila nekadašnji sjaj.

Kulturni centar, Gradska biblioteka i Zavičajni muzej su više od običnih kulturnih institucija u našoj opštini, oni imaju identitetski značaj za nas i zato su ulaganja kontinuirana, poručila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković, koja je danas obišla završene radove na obnovi Kulturnog centra "Brana Crnčević".

Ona je naglasila da Kulturni centar predstavlja srce okupljanja Rumljana, prostor koji gaji savremenu umetnost. Ruma je takođe grad koji obiluje festivalima, a Kulturni centar je domaćin brojnih kulturno-umetničkih manifestacija, što će svim gostima naše opštine pružiti prigodan doček.

Opština Ruma
 

"U saradnji sa Ministarstvom kulture krenuli smo u rekonstruciju Kulturnog centra, zamenili prošle godine sedišta i pod u Velikoj dvorani, po nama sigurno najlepšoj sali u našoj zemlji. Ove godine smo uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za kulturu uradili reparaciju Veliki scene, pa tako sada naš Kulturni centar ima jednu od najopremljenijih scena u Sremu i jedna je od retkih ustanova u zemlji koja ima mogućnost i rotacije bine", izjavila je predsednica Ćirić Bošković. 

Pored radova u Velikoj dvorani, Pokrajina je finansirala i kompletnu rekonstrukciju mokrih čvorova. Sada su svi sadrzaji Kulturnog centra dostojni renomea velike ustanove kulture, ističe Katarina Filipović direktorica rumskog Kulturnog centra.

"Julsko nevreme koje je odnelo krov sa objekta je pričinilo štetu i na samoj bini. Uz podršku Pokrajine rekontruisan je prvo krov,  potom i sama bina, a zatim i toaleti. Svi radovi su izvedeni veoma kvalitetno, bina ispunjava sve pozorišne standarde. Rekonstrukcija toaleta je podrazumevala i ugradnju prepumpne stanice, tako da neće biti izlivanja kanalizacije, samo odrzavanje našim spremačicama će biti mnogo lakše i zaista smo prezadovoljni ulaganjima u našu ustanovu, a najveću korist će imati svakako naši posetioici, tj. publika", kazala je Katarina Filipović.   

Opština Ruma nastavlja i naredne godine da konkuriše na konkurse ministarstva i sekretarijata, ali će, kako je rekla predsednica Ćirić Bošković, izdvojiti sredstva i u budžetu kako bi svi važni objekti dobili izgled kakav i zasluzuju. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike