Za budućnost Novog Sada: Đurić učestvovao u akciji sadnje drveća u Limanskom parku (FOTO)

11.12.2023

20:34

0

Prioritetna mesta za ovu sezonu sadnje su, kako je dodao, bila park Bistrica 2, Štrand...

Za budućnost Novog Sada: Đurić učestvovao u akciji sadnje drveća u Limanskom parku (FOTO)
Copyright Tanjug/Vladimir Zubac

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno je sa članicom Gradskog veća Mirom Radenović Bojić, prisustvovao je danas nastavku sadnje drveća, koja je organizovana u okviru akcije "Sadimo sada za budućnost Novog Sada".

Lokacija na kojoj je gradonačelnik posadio drveće sa volonterima i predstavnicima društveno-odgovornih kompanija, bio je ovog puta Limanski park.

- U Limanskom parku je u olujnom nevremenu uništeno 16 stabala, dok je zaista veliki broj stabala oštećen. Građani su mogli videti da je u prethodnih nekoliko meseci uklanjano to oštećeno drveće i polomljene grane, a sada je vreme da snažno krenemo u obnovu parka. U okviru rekonstrukcije i saniranja Limanskog parka koji se prostire na površini od skoro 13 hektara, u narednim danima će biti posađeno 145 sadnica, što nije konačan broj, s obzirom na to da se sadnja nastavlja - poručio je Đurić.

Tanjug/Vladimir Zubac
 

Prioritetna mesta za ovu sezonu sadnje su, kako je dodao, bila park Bistrica 2, Štrand, stambeni blok okružen ulicama 1300 kaplara-Balzakova-Narodnog fronta-Ive Andrića, zelene površine na Bulevaru Jaše Tomića i Limanski park gde smo danas.

- Ono što mogu da najavim je da će uslediti i sadnja drveća u svim mesnim zajednicama na teritoriji grada, kada će, između ostalog, svaka dobiti po jedan koprivić - rekao je gradonačelnik.

On je dodao da su za sanaciju Limankog parka izdvojena sredstva od oko 16 miliona dinara, od čega su kompanije donirale oko 10 miliona dinara, a Grad Novi Sad oko šest miliona dinara.

U sadnji su, kako se navodi u saopštenju, učestvovali i organizatori akcije, odnosno Gradska uprava za zaštitu životne sredine, Javno-komunalno preduzeće "Gradsko zelenilo" i Udruženje "Zelena stolica", kao i kompanije NIS, DDOR osiguranje, Globos osiguranje, Intec, Quickfire i Hidrozavod. Gradonačelnik je zahvalio svim donatorima, a posebno kompaniji NIS koja je donirala pet miliona dinara, skoro koliko i Grad.

Zamenik generalnog direktora Kompanije NIS Vadim Smirnov zahvalio je gradonačelniku Đuriću na pozivu da ta kompanija učestvuje u uređenju Novog Sada, rekavši da Grad uvek može da računa na finasijsku i energetsku podršku NIS-a i da će očuvanje životne sredine i ekologija uvek biti u fokusu kompanije kao partnera Grada Novog Sada.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike