Obeležen Dan vojnih veterana: Ministar Vučević - "Njima dugujemo slobodu i odajemo poštu besmrtnom nebeskom stroju palih predaka"

04.12.2023

16:13

0

On je su danas sa Milanom Mojsilovićem prisustvovao svečanoj akademiji povodom u Domu Garde na Topčideru

Obeležen Dan vojnih veterana: Ministar Vučević - "Njima dugujemo slobodu i odajemo poštu besmrtnom nebeskom stroju palih predaka"
Miloš Vučević - Copyright Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas svečanoj akademiji povodom Dana vojnih veterana u Domu Garde na Topčideru.

Ministar Vučević oglasio se preko svog Instagram naloga i ukazao na važnost ovog dana.

 

 

-Na današnji dan proslavljamo jedan od najvećih vojnih praznika – Dan vojnih veterana. Ovaj dan je važan zato što predstavlja znak sećanja na one koji su 1912. godine smogli snage da na juriš oslobode našu porobljenu braću i oslobode staru Srbiju i Kosovo i Metohiju - napisao je Vučević i dodao da je važno da se veterani nikad ne zaborave.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 

- Zato je važno da se sećamo. Da znamo i pamtimo. Da smo složni mogli sve i da ljubav prema Otadžbini ujedinjuje, prašta i pobeđuje. Toj ljubavi danas moramo biti odani i posvećeni. Njoj verni i zakleti. Srećan nam Dan vojnih veterana! Njima dugujemo našu slobodu. I odajemo poštu besmrtnom nebeskom stroju palih predaka naših.

Slava ratnim veteranima Srbije! Živela Vojska Srbije uzdanica naša! Živela naša jedina otadžbina Srbija!

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike