Potresna priča iz Čačka: Porodica tragično nastradalog dečaka obnovila uništenu biblioteku - to je bilo omiljeno mesto malog Despota

31.10.2023

16:03

0

Ovaj divan gest prijatno je iznenadio članove Kancelarije za mlade koji su zapravo inicijatori postavaljanja biblioteke na otvorenom

Potresna priča iz Čačka: Porodica tragično nastradalog dečaka obnovila uništenu biblioteku - to je bilo omiljeno mesto malog Despota
Nastradali dečak - Copyright RINA

Vest da je uništena biblioteka na otvorenom u čačanskom Parku mladosti neprijatno je iznenadila građane, ali je jednu porodicu pogodila više nego ostale.

Đurđa Vitorović tetka je malenog Despota koji je pre skoro tri godine tragično nastradao u Zemunu krivicom vozača gradskog autobusa koji ga je pregazio, dok je dečak izlazio iz prevoza držeći za ruku svoju baku. Upravo bakinu ruku držao je i u dugim šetnjama Gradskim bedemom, tokom svojih čestih poseta Čačku, a odmor je bio upravo kod biblioteke na otvorenom koju su vandali uništili.

Stoga je ova porodica odlučila da pomogne njeno obnavljanje.

RINA
 

- Šetnje su se uvek završavale kod skejt parka gde je voleo da se druži sa velikim dečacima, gleda njihove vratolomije i malo smeta. Umeo je da uživa u muzici koju su ti veliki dečaci svirali na gitari i usnoj harmonici. Uvek je tu bila i neka kuca sa kojom bi se igrao. A odmor je bio kraj mini biblioteke, pustio bi jako vodu iz česme da prska dok bi baka negodovala i vadio neku lepu knjigicu da “čita”. Na tom mestu je pronalazio sve što je voleo, vodu, prirodu, decu i kuce - rekla je za RINU Despotova tetka Đurđa.

Ona dodaje da kad su nedavno u objavi njihovog prijatelja videli da je Despotovo omiljeno mesto devastirano i knjige bačene, znali su da bi ga to jako rastužilo i poželeli su da u njegovo ime obnove mini biblioteku i doniraju knjige za neku drugu decu i dobre ljude koji vole knjige.

RINA
 

I uspeli su da je, uz pomoć dragih prijatelja i u saradnji sa Kancelarijom za mlade, ponovo vrate u funkciju.

- Ovim putem želimo da pozovemo sve Čačane da vode računa o svom gradu, da dok šetaju Bedemom zastanu, odmore i pročitaju ali i doniraju po neku knjigu. Divna vest je i da je u blizini nastala kišna bašta jer je Despot voleo da zaliva cveće i nadamo se da ćemo na proleće moći da zasadimo i drvo u njegovo ime - izjavila je Đurđa.

Ovaj divan gest prijatno je iznenadio članove Kancelarije za mlade koji su zapravo inicijatori postavaljanja biblioteke na otvorenom u čačanskom Parku mladosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike