Naši studenti "pokupili" nagrade u Barseloni: Momci iz Kragujevca i Čačka osvojili tri pehara na takmičenju EuroCatalonia 2023.

25.10.2023

14:12

0

Najbolji rezultat osvojili su mladi košarkaši osvojivši prvo mesto

Naši studenti "pokupili" nagrade u Barseloni: Momci iz Kragujevca i Čačka osvojili tri pehara na takmičenju EuroCatalonia 2023.
Studenti osvojili brojne nagrade na takmičenju EuroCatalonia 2023 - Copyright FOTO: Tanjug/Jovan Nikolić

Studenti Fakulteta tehničkih nauka u Čačku učestvovali su na evropskom takmičenju EuroCatalonia 2023. održanom u Barseloni na kom su osvojili brojne nagrade. 

Dekan Fakulteta tehničkih nauka u Čačku Danijela Milošević izjavila je da je fakultet učestvovao prvi put na tom takmičenju, kao i da ga je predstavljalo 16 studenata.

Student prorektor Univerziteta u Kragujevcu Uroš Glišić izjavio je da konkurencija nije bila mala, da je učestvovalo 600 takmičara i da se taj fakultet takmičio u tri discipline.

FOTO: Tanjug/Jovan Nikolić
 

- Prijavili smo tri discipline, fucal, fudbal i košarku, pri čemu smo u svakoj disciplini osvojili pehar i doneli ga kući. U fucalu smo bili treći, u fudbalu drugi, a naši košarkaši ponosno su uzeli prvo mesto i pobedili Fakultet organizacionih nauka u finalu - rekao je Glišić.

Golman Miloš Mraković koji je branio mrežu Fakulteta tehničkih nauka iz Čačka istakao je da je na takmičenju prevladao sportskih duh, ali i da je ključ uspeha bila upravo energija koju je imala njihova ekipa.

FOTO: Tanjug/Jovan Nikolić
 

- Mislim da je ovo veliki podstrek i motiv za sve studente, pogotovu za brucoše i mlade studente prve i druge godine da krenu da se bave sportom malo ozbiljnije ako već nisu, jer apsolutno može da se postigne i studiranje i bavljenje je sportom", rekao je Miloš Mraković student treće godine Fakulteta tehničkih nauka u Čačku.

Najbolji rezultat osvojili su mladi košarkaši osvojivši prvo mesto.

- Pored sporta stvara se i neki timski duh i želja I borba, stiču se neke druge osobine pored sportskih, ekipa je bila stvarno tokom celog takmičenja zajedno i stvarno smo se borili - rekao je Aleksa Miković, student Fakulteta tehničkih nauka.

FOTO: Tanjug/Jovan Nikolić
 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike