Srpsko-afrička svadba kod Požarevca! Musa i Aleksandar se venčali u pravoslavnoj crkvi, pila se rakija i igrao neobičan ples! (FOTO/VIDEO)

12.10.2023

16:28

0

Autor: M.M.

Neobično slavlje bilo je miks raznih običaja i dve potpuno različite kulture

Srpsko-afrička svadba kod Požarevca! Musa i Aleksandar se venčali u pravoslavnoj crkvi, pila se rakija i igrao neobičan ples! (FOTO/VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube/RTS Šou program - Zvanični kanal

Prava ljubav ne poznaje ni godine, ni kulturu, ni boju kože.

Musa Mnisi iz Južnoafričke Republike i Aleksandar Radovanović iz sela Toponica kod Požarevca upoznali se na prekookeanskom kruzeru, gde su oboje radili. Sprijateljili su se, ali je njihovo prijateljstvo ubrzo preraslo u nešto više.

Dugo su krili da osećaju jedno prema drugom više od prijateljstva, a Musa je preduzela prvi korak i poljubila Aleksandra. Tako je počela velika ljubav.

Printscreen/Youtube/RTS Šou program - Zvanični kanal
 

Pandemija koronavirusa razdvojila je ovaj par, a upravo tada je Musa shvatila da je u drugom stanju. Porodila se u Južnoafričkoj republici, ali je u Srbiju stigla prvim avionom, odmah nakon ponovnog uspostavljanja letova. Od tada su nerazdvojni.

Musi je mama preminula kada je bila u četvrtom mesecu trudnoće, ali je dobila od nje blagoslov da bude srećna sa Aleksandrom.

- Ta razdvojenost kao da nas je još više spojila. Veoma je zanimljivo kada se spoje dve kulture, nas dvoje odlično funkcionišemo i uklapamo se u različite svetove. Moji je prihvatili odmah, kao i mene njeni - rekao je Aleksandar.

Roditelji mladoženje su otkrili da su njihovom sinu uvek bile privlačne devojke koje pripadaju drugim kulturama. Priznali su i da se nisu iznenadili kada im je saopštio da će oženiti Afrikanku.

Printscreen/Youtube/RTS Šou program - Zvanični kanal
 

Svadba koju su organizovali oduševila je celu Srbiju! Musa je zbog ljubavi promenila veru, a ističe da joj je naša tradicija veoma interesantna. Sa druge strane, i Aleksandar kada ode u domovinu svoje drage, trudi se da se uklopi u južnoafričku svakodnevicu.

Neobična svadba bila je miks raznih običaja i dve potpuno različite kulture.

Afrikanci su uživali u srpskoj rakiji i kuhinji, a brzo su naučili i da igraju naše kolo.

- Nismo navikli na ovoliko hrane, ali sad je već kasno. Rakija ima stvarno poseban ukus, nije sličan nijednom piću koje sam do sada probao. Dočekani smo srdačno, osećamo se kao kod svoje kuće - rekao je mladin brat, koji je svim srcem podržao svoju sestru.

Takođe, Aleksandrova porodica je ponela afričku tradicionalnu nošnju koju su dobili od prijatelja, a svi zajedno su izveli njihov narodni ples.

Printscreen/Youtube/RTS Šou program - Zvanični kanal
 

 

 

 

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike