Za Dragačevce nema zime: Protivgradne rakete stigle na vreme

19.08.2021

07:27

0

Najveći lučanski kolektiv, preduzeće Milan Blagojević – Namenska, kontinuirano potvrđuje razumevanje prema svojoj lokalnoj sredini i posebno građanima k

Za Dragačevce nema zime: Protivgradne rakete stigle na vreme
Copyright RINA

Najveća lučanska kompanija “Milan Blagojević – namenska” je opštini Lučani u ovoj godini donirala ukupno 400 protivradnih raketa koje su korišćene za zaštitu teritorije čitavog užičkog Centra za odbranu od grada.

Tako je opština Lučani zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa rukovodstvom kompanije u nabavci protivgradnih raketa, omogućila lagodnost u odbrani protivgradonosnih oblaka na čitavom terenu koji pokriva Radarski centar Užice.

Pročitajte još

Predsednik opštine, Milivoje Dolović navodi da najveći lučanski kolektiv, preduzeće “Milan Blagojević – Namenska”, kontinuirano potvrđuje razumevanje prema svojoj lokalnoj sredini i posebno građanima koji se bave poljoprivredom i to dokazuje stalnim donacijama protivgradnih raketa.

Naime, poslednjih pet godina, ovo preduzeće redovno obezbeđuje i poklanja po 200 protivgradnih raketa opštini Lučani. Ove godine, zahvaljujući izuzetnoj saradnji i razumevanju složene hidrometereološke prognoze o naletima gradonosnih oblaka u narednom periodu, “MB – Namenska” je uputila donaciju od još 200 raketa, dakle, ove godine ukupno 400 raketa.

Republički centar Užice u svom izveštaju navodi da je opština Lučani raspolagala sa 551 raketom i to 151 raketom iz prethodne kao i sa 400 raketa donacije iz ove godine koje su poklon građanima opštine Lučani od strane “MB – Namenska“.

RINA

– Naša opština u saradnji sa najvećim privrednim kolektivom “Milan Blagojević – Namenska“, odgovorno, svake godine raspolaže sa dovoljnim brojem protivgradnih raketa. Sistem protivgradne zaštite je za našu opštinu posebno bitan, jer prema procenama 70 odsto stanovništva opštine Lučani živi direktno ili indirektno od poljoprivrede. Do danas je utrošeno 415 protivgradnih rakreta i opština Lučani, nakon ove donacije raspolaže sa još 260 raketa – kaže predsednik Dolović.

Pročitajte još

U ime svih građana opštine, predsednik izražava zahvalnost, na ovogodišnjoj kao i na proteklim donacijama protivgradnih raketa, zahvaljujući kojima opština Lučani ima najviše raketa tokom sve češćih prolećnih i letnjih naleta gradonosnih oblaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike