Đurić: Nastavljamo ulaganja u obnovu naselja Klisa i Gornje Livade

08.09.2023

12:32

0

U okviru druge faze projekta “Čista Srbija” koji sprovodi Republika Srbija naselje Gornje Livade konačno dobiti kanalizacionu mrežu.

Đurić: Nastavljamo ulaganja u obnovu naselja Klisa i Gornje Livade
Copyright Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je danas radove na asfaltiranju Zmajevačkog puta na Klisi i izjavio da će na kraju svih radova ovo naselje biti u potpunosti asfaltirano.


Đurić je istakao da je do sada u naselje Klisa uloženo preko tri milijarde dinara. 

 "Mi smo ove godine već uradili osam ulica u naselju, sada su se radnici vratili i nastavljamo dalje sa radom. Asfaltirane su četiri ulice do sada, sad asfaltiramo i petu i predstoji nam da asfaltiramo još devet ulica čime će nakon toga 22 ulice u naselju Klisa za 80 miliona dinara biti asfaltirano. Sećamo se pre par godina da veliki deo Klise nije imao asfaltiran put", kazao je Đurić.

Dodao je i da će u okviru druge faze projekta “Čista Srbija” koji sprovodi Republika Srbija naselje Gornje Livade konačno dobiti kanalizacionu mrežu. 

"Grad Novi Sad je dobio sredstva da krene u postupak izgradnje kanalizacije. Od 18 kilometara koliko treba da se gradi gradićemo oko pet kilometara. Radovi bi trebalo da krenu krajem ove godine, što je izuzetno važno za sve građane Gornjih Livada. Gledamo da što pre izgradimo kanalizacionu mrežu kako bismo poboljšali kvalitet života", rekao je Đurić. 

Podsetio je i da je u ovom naselju trenutno u toku rekonstrukcija vrtića „Čarobni breg“, čime će biti smanjene liste čekanja u državnim vrtićima. 

Gradonačelnik Novog Sada je danas najavio i izgradnju pešačkog keja sa obe strane kanala kod Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja, a radovi će biti započeti sledeće godine. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike