Alarmantno u Požegi: Meštani duže od mesec dana nemaju vodu

23.08.2021

14:54 >> 15:01

0

Aktivira se staro izvorište kojim će se obezbediti preko potrebnih 70 litara vode u sekundi

Alarmantno u Požegi: Meštani duže od mesec dana nemaju vodu
Copyright RINA

Nestašica i restrikcije vode u Zapadnoj Srbiji traju duže od mesec dana, a najteža situacija danima je u opštini Požega u kojoj se zbog nedostatka lokalnih izvorišta većina domaćinstava snabdeva sa vodosistema Rzav.

Nova preraspodela sredstava iz kase opštine upravo je namenjena dugoročnom rešavanju ovog problema.

Pročitajte još

– Moramo brzo da reagujemo u ovakvim situacijama, pa će iz budžeta opštine biti izdvojeno 37 miliona dinara da se ponovo aktivira naše staro izvorište. Na taj način ćemo rešiti problem vodosnabdevanja u kom se opština Požega našla, usled tropskih vrućina i suše – izjavio je predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.

24sedam/Lj. S.

Biće izgrađen potisni cevovod koji će spojiti staro izvorište sa glavnim rezervoarom u Bakionici, koji sve potrošače snabdeva vodom za piće.

– Tu ćemo dobiti još 70 litara vode u sekundi što će zaista biti dovoljno za našu opštinu kako bi imala normalno vodosnabdevanje. Ne možemo čekati još nekoliko godina da se profil brane Svračkovo napravi kako bismo rešili taj problem. Ovaj izdvojeni novac će zaista značiti svim građanima Požege. Nadamo se da će najkasnije u naredna dva i po meseca konačno svi radovi biti završeni i izvor biti stavljen u funkciju – naglasio je Nikitović.

Pročitajte još

Urađene su i sve neophodne analize starog izvorišta, koje su pokazale da je voda zdrava i ispravna za piće.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike