Konačno započeta rekonstrukcija jedine ulice koja vodi do pribojske bolnice! Na njoj su se dva vozila teško mimoilazila

15.07.2023 | 10:29

Rekonstrukcija puta prema Bolnici je od velikog značaja za sve građane opštine Priboj

Copyright RINA

Saobraćajnica koja je u Priboju žila kucavica, a zbog nepovoljne konfiguracije terena već decenijama je i simbol za gužve, jer je su se na njoj dva putnička vozila jedva mimoilazila, konačno će biti rekonstruisana.

- Širina puta biće 5,5 metara plus pešačka staza 1,25 metara. Na najrizičnijoj deonici, umesto podzide, biće ugrađeno 287 šipova dužine 14 metara, a sve bi trebali da završimo i pre predviđenog roka - rekao je za RINU Vladan Stamenić, direktor JP "Putevi Užice".

Rekonstrukcija puta prema Bolnici je od velikog značaja za sve građane opštine Priboj, jer je u pitanju jedina saobraćajnica do pribojskih zdravstvnih ustanova, čime će se omogućiti realizacija, već planiranih, možda i važnijih projekata.

RINA
 

- Ovo je veliki dan za opštinu Priboj i sve njene građane,jer se rešava jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekta, ne po finansijama, koje nisu male, u pitanju je oko četiri miliona evra, jer se trajno rešava put do pribojskih zdravstvenih ustanova, a time se stvaraju i mogućnosti za rekonstrukciju bolnice i doma zdravlja - rekao je Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

Iako je u pitanju svega 1600 metara puta, posao rekonstrukcije je građevinski veoma zahtevan, i traži mnogo ulaganja, pa je na inicijativu lokalne smouprave u pomoć pritekla država, koja je i obezbedila sredstva u svom budžetu.

Vrednost radova je 470 miliona dinara, a poslovi su povereni renomiranoj firmi - JP "Putevi Užice".

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: RINA