Svanulo meštanima sela Mršinci kod Čačka: Deset porodica dobilo asfalt i ivičnjake, a mališani dečje igralište

10.07.2023

11:49

0

Svanulo meštanima sela Mršinci kod Čačka: Deset porodica dobilo asfalt i ivičnjake, a mališani dečje igralište
Copyright RINA

Izgradnja putne infrastrukture u selima u okolini Čačka jedan je od prioriteta. U centru Mršinaca afaltiran je deo veoma važne saobraćajnice, ali tokom radova nisu zaboravljeni ni najmlađi pa su mališani dobili dečje igralište sa teretanom na otvorenom.

- Ova saobraćajnica veoma je značajna za desetak porodica čija se domaćinstva tu nalaze, jer su konačno dobili asfalt, ivičnjake i atmosfersku kanalizaciju, ali ne samo za njih, već i za ostale meštane, jer je ovo put kroz centar sela. Igralište nije namenjeno samo najmlađima, iako je prvenstveno zbog njih pravljeno i obećali smo im da će biti instalirano još sprava koje su nam tražili, ali na njemu mogu da se relaksiraju i stariji, jer je urađena i teretana na otvorenom”, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

RINA
 

 

Na zahtev Grada Čačka novac za saobraćajnicu u iznosu od 8,3 miliona dinara opredelila je Vlada RS preko preduzeća „Putevi Srbije“. Ukupno je u centar Mršinaca investirano oko 10 miliona dinara, izgradskog budžeta za igralište izdvojeno je 1,7 milion dinara. Gradonačelnik Čačka najavio je i značajno ulaganje u ambulantu u Mršincima.

- Veoma brzo, već u narednih nekoliko nedelja ambulanta u ovom selu dobiće jedan od najsavremenijih ultrazvučnih aparata, koji će pomoći meštanima svih okolnih sela da u narednom periodu dijagnostičke preglede obavljaju u Mršincima, da ne moraju da odlaze u Dom zdravlja u Čačak. Takve uslove ima retko koja ambulanta na seoskom području”, rekao je Todorović, ističući da će se ulaganja u ovu mesnu zajednicu, ali i u Slatinu nastaviti, dodaje Todorović.

 

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike