Zlatibor sve atraktivniji za investitore: Stamatović najavio izgradnju "Zlatnog grada", evo gde će se nalaziti

30.06.2023

21:55

0

Predsednik Skupštine opštine Arsen Đurić rekao je da je "u duhovnom smislu" najznačajniji projekat zemljište na Zlatiboru

Zlatibor sve atraktivniji za investitore: Stamatović najavio izgradnju "Zlatnog grada", evo gde će se nalaziti
165864711516044955821597826878cajetina-probno-pustanje-gold-gondole-u-rad-fotorina3 - Copyright RINA

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je danas, na svečanoj sednici Skupštine opštine da sve što lokalna samouprava radi, čini u cilju podizanja kvaliteta života, kako stanovnika opštine Čajetina, tako i svih posetilaca Zlatibora.

- Odluka investitora da ulože veoma velika sredstva u razvoj turističke infrastrukture na Zlatiboru dokaz je njihovog poverenja da će ova planina biti sve atraktivnija i za domaće i za inostrane turiste. Izgradnjom novog Zlatibora, projektno nazvanog "Zlatni grad", koji će se prostirati pored Ribničkog jezera i u okviru koga će se nalaziti luksuzne vile i hoteli, uz jedan profesionalni golf teren, privućićemo i zahtevniju klijentelu iz sveta - rekao je Stamatović na sednici održanoj povodom Dana Opštine Čajetina.

RINA
 

Predsednik Skupštine opštine Arsen Đurić rekao je da je "u duhovnom smislu" najznačajniji projekat zemljište na Zlatiboru koje je opština Čajetina poklonila manastiru Hilandar u svrhu izgradnje vaspitno-obrazovnog i edukativnog kompleksa za mlade, saopštila je Turistička organizacija Zlatibor.

Dodao je da je opština Čajetina u godini obeležavanja 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, ugostila brojne medijske ekipe i turoperatore, čak i iz udaljenih zemalja sveta, kao i da turistička ponuda u oblasti organizacije najvećih sportskih takmičenja na Zlatiboru uzima sve veći zamah.

- Mnogo smo radili i još više nas čeka, ali se ne bojimo jer znamo da radimo za svoje mesto, za dobrobit celokupnog stanovništva opštine i svih posetilaca Zlatibora - zaključio je Đurić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike