Bez značajnog broja zaraženih kovidom na jugu Srbije

19.09.2020

08:57

0

Bez značajnog broja zaraženih kovidom na jugu Srbije
Copyright Tanjug/AP /Francisco Seco

Jedna osoba preminula je, a 62 novozaražena su kovidom u Srbiji, današnji su podaci sa specijalizovanog sajta Ministarstva zdravlja. Na jugu nema značajnog povećanja broja zaraženih i hospitalizovanih, saopštavaju iz Kliničkog centra.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na virus korona testirano je 7.411 osoba, a registrovana su 62 nova slučaja zaraze. Na respiratorima je 20 pacijenata.

Situacija na jugu je slična poput jučerašnje, u kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovano je ukupno 39 pacijenata, a kod 13 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. U odnosu na jučerašnji dan – jedan više hospitalizovan i 5 više pozitivnih na kovid.

Profimedia

U leskovačkoj kovid bolnici 2 pacijenta manje je u odnosu na juče (4), dok je i dalje samo jedan pozitivan na virus korona.

Blago pogoršanje epidemiološke situacije je u Vranju, trenutno su ukupno hospitalizovana 20 pacijenta (juče 17), a kod 7 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Surdulica trenutno je hospitalizovan 12 pacijent, od tog broja 10 je pozitivno na kovid.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Južne vesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike