Pravda za Aladina: Prokuplje se diglo na noge kada je omiljeni čistač ulica otpušten

19.10.2020

09:22 >> 09:37

0

Njegova noćna mora počela je pre nekoliko godina, kada mu se dete razbolelo

Pravda za Aladina: Prokuplje se diglo na noge kada je omiljeni čistač ulica otpušten
Copyright Aladin Eminović Printscreen/Youtube/Film Club Prokuplje

Aladin Eminović (43), kojeg svi građani Prokuplja znaju po tome što najčešće čisti pešačku zonu, posle 28 godina rada ostao je bez posla.

Čistač zaposlen u JKP “Hameum” pre nekoliko godina je ostao bez rešenja o zaposlenju na neodređeno vreme, jer je morao da vodi dete na lečenje u Nemačku, a kada se vratio, svoj posao je radio na određeno. On je prošle godine trebalo da bude otpušten, međutim, uspeo je da ostane, ali je 1. septembra ove godine izgubio bitku.

– Već sto godina moja porodica čisti ulice. Prvo je to činio deda Šerif, pa otac Junus, i evo, već 27 godina ja to radim. Obično sam u drugoj smeni, a kada završim čišćenje pešačke zone, produžim prema semaforu. Volim ovaj posao i ovaj grad i nije mi teško da to činim – kazao je svojevremeno Aladin za portal “Prokuplje na dlanu”.

Printscreen/Youtube/Film Club Prokuplje

Kako kaže, njegova noćna mora počela je pre nekoliko godina.

– Pre par godina dete mi je bilo bolesno. Ovde je lečeno od šećerne bolesti. Otišao sam u Nemačku u azil i tamo našao nekog lekara Bosanca koji ga je pregledao i operisao. Uopšte nije imao šećer, već kamen u crevima. Nisam se javljao na posao i dobio sam otkaz. Kada sam se vratio, primili su me, ali na rad po ugovoru – dodaje Aladin.

A nevolja nikada ne ide sama. Uskoro mu se i supruga razbolela od kancera, operisana je i sada je pod terapijom. Samo Aladin radi i tako izdržava svoju porodicu.

Najgore od svega je što u JKP “Hameum” priznaju da je najbolji radnik, koji nema dana odsustva, i koji je tokom epidemije koronavirusa svih 45 dana neprestano čistio i dezinfikovao ulice. Po njemu je čak i snimljen dokumentarni film “Aladin i čarobna kanta”.

Ova nepravda digla je na noge građane Prokuplja, koji se putem društvene mreže “Fejsbuk” dogovaraju da početkom oktobra, ukoliko Aladin ne bude vraćen na posao, organizuju protestnu šetnju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike