"Danima nismo mogli od smrada i dima da otvorimo prozore!": Najveća ekološka bomba kod Požege biće uklonjena

21.03.2023 | 15:14

Prošlog leta na ovoj deponiji došlo je skoro do ekološke katastrofe kada je zbog nepažnje pojedinaca izbio požar velikih razmera

Copyright RINA

Najveća ekološka bomba na području opštine Požega konačno će biti uklonjena, a sa Ministarstvom zaštitne životne sredine potpisan je ugovor o dodeli sredstava za sufinansiranje realizacije projekta sanacije, zatvaranja i rekultivacije deponije u Godoviku.

Prošlog leta na ovoj deponiji došlo je skoro do ekološke katastrofe kada je zbog nepažnje pojedinaca izbio požar velikih razmera.

- U neposrednoj blizini deponije nema naseljenih kuća, ali je svakako situacija bila užasna. Danima nismo mogli od smrada i dima da otvorimo prozore. Ovo je problem koji nas muči godinama unazad, nadamo se da će konačno sada biti rešen i da ćemo moći normalno da dišemo i da se ne plašimo zaraznih bolesti - kažu za RINU meštani.

RINA
 

Ove godine ministarstvo će uložiti 68.533.814 dinara, a opština Požega 17.133.456 dinara, što predstavlja investiciju od 85.667.280 dinara.

- U ovoj godini je planirana prva faza dok će druga faza biti realizovana u narednoj godini, takođe, zajedničkim sredstvima ministarstva i opštine, a procenjuje se da će vrednost druge faze biti preko 100 miliona dinara - kazao je predsednik opštine Đorđe Nikitović.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: RINA