24SEDAM ZRENJANIN Održane IX Inkluzivne igre bez granica - primer inkluzije, humanosti i tolerancije na delu

09.12.2022

13:50

0

Autor: 24sedam

Pod prepoznatljivim sloganom “Kad granice ne postoje, igramo se mnogo bolje”, ovu jedinstvenu inkluzivnu dečiju, sportsku i društvenu manifestaciju, organizuje Osnovna i srednja škola “9. maj”

24SEDAM ZRENJANIN Održane IX Inkluzivne igre bez granica - primer inkluzije, humanosti i tolerancije na delu
Copyright Opština Zrenjanin

U prisustvu više od hiljadu učesnika i gledalaca u zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani”, uz puno pozitivne energije, danas se deveti put održavaju tradicionalne Inkluzivne igre bez granica, manifestacija koja je od 2016. godine uvrštena u kalendar zvaničnih gradskih manifestacija i kao takva podržana od strane Grada Zrenjanina. 

Pod prepoznatljivim sloganom “Kad granice ne postoje, igramo se mnogo bolje”, ovu jedinstvenu inkluzivnu dečiju, sportsku i društvenu manifestaciju, organizuje Osnovna i srednja škola “9. maj” iz Zrenjanina, uz podršku lokalne samouprave. Nakon dve godine pauze, izazvane epidemijom, današnja manifestacija okupila je na terenu “Kristalne dvorane” oko dve stotine učesnika iz osnovnih škola sa teritorije Grada Zrenjanina, Predškolske ustanove Zrenjanin, decu iz redovne populacije, mentalno nedovoljno razvijenu decu, njihove vaspitače, nastavnike i roditelje.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da je Zrenjanin grad sporta, ali i grad inkluzije, humanosti, tolerancije.

“I to, pre svega, zbog vas, dobrih ljudi, dobrih đaka, roditelja, nastavnika i organizatora ove manifestacije. Draga deco, čestitam vam svima, danas ste svi pobednici, uživajte, družite se, ne mislite na rezultat, pošaljite još jednu lepu sliku iz “Kristalne dvorane”, još jednu lepu sliku iz Zrenjanina”, poručio je gradonačelnik Salapura, koji je prisustvovao otvaranju zajedno sa saradnicima, pomoćnicom gradonačelnika Marijom Damjanović i generalnom sekretarkom Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosavom Đapić Atanacković. 

 
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike