24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik u Ekonomsko-trgovinskoj školi: Poklon školskoj biblioteci

05.11.2022

22:00

0

Autor: 24sedam

Gradonačelnik je, zajedno sa članom Gradskog veća Slavišom Vlačićem i direktorkom škole Sonjom Marjanski Lazić, posetio i kabinete namenjene praktičnoj nastavi učenika

24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik u Ekonomsko-trgovinskoj školi: Poklon školskoj biblioteci
Copyright Opština Zrenjanin

“Školska biblioteka u Ekonomsko-trgovinskoj školi godinama nije imala priliku da se obogati novim izdanjima knjiga, tako da je ovaj skromni poklon koji im uručujemo u vrednosti od 60.000 dinara i prilika da našu pažnju usmerimo ka školskim bibliotekama koje su riznice znanja za svaku školu. Ovim poklonom će đacima biti dostupne i knjige koje su im bile potrebne u nastavi, kao i pojedini naslovi za koje su iskazali interesovanje”, kazao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, prilikom jučerašnje posete Ekonomsko-trgovinskoj školi “Jovan Trajković” u Zrenjaninu. 

Gradonačelnik je, zajedno sa članom Gradskog veća Slavišom Vlačićem i direktorkom škole Sonjom Marjanski Lazić, posetio i kabinete namenjene praktičnoj nastavi učenika na obrazovnim profilima kuvara i konobara, a potom je prisustvovao prvom času nastave iz predmeta “Sistem odbrane Republike Srbije”, u programu nastave u koji je ova škola uključena od 2018. godine. 

Prilikom uručenja donacije školskoj biblioteci, kojoj je, uz prilog i te ustanove, prisustvovao i direktor Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” Milan Bjelogrlić, moglo se čuti da biblioteka radi u neadekvatnom prostoru, te je to jedan od zadataka na kome lokalna saamouprava treba zajedno da radi sa školom. Istaknuto je da knjiga nema alternativu i da prvi zadatak školskih biblioteka treba da bude upravo promocija čitanja. 

Gradonačelnik je rekao da, iako škole nisu direktno u nadležnosti lokalnih samouprava, grad ulaže dosta sredstava u njihovo opremanje, posebno kada su u pitanju neke konkretne investicije.

“Ovde smo opremili kabinet za nastavu na smeru za kuvare, na čemu smo zajedno radili s rukovodstvom škole, u prethodnom periodu kompletno smo renovirali ceo jedan sprat, a ono što je aktuelno i primarno jeste investicija od 80 miliona dinara za zamenu kotlova za grejanje u nekoliko škola, dakle ulaganje u cilju poboljšanja energetske efikasnosti”, kazao je Salapura. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike