24SEDAM ZRENJANIN Grad Zrenjanin konkurisao za prestižnu titulu Prestonica kulture Srbije 2024. godine

18.11.2022

07:12

0

Autor: 24sedam

Tim povodom u Baroknoj Sali održan je sastanak Komisije za pripremu realizacije i sprovođenje programa “Prestonica kulture Srbije” sa gradonačelnikom Simom Salapurom

24SEDAM ZRENJANIN Grad Zrenjanin konkurisao za prestižnu titulu Prestonica kulture Srbije 2024. godine
Zrenjanin - Copyright Profimedia

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije raspisalo je septembra ove godine javni poziv za iskazivanje interesovanja lokalnih samouprava za učešće u programu Prestonica kulture Srbije 2024. godine, a za tu prestižnu titulu, pored još nekoliko gradova i opština, konkurisao je i Grad Zrenjanin.

Tim povodom u Baroknoj Sali održan je sastanak  Komisije za pripremu realizacije i sprovođenje programa “Prestonica kulture Srbije” sa gradonačelnikom Simom Salapurom i pomoćnicom gradonačelnika Snežanom Vučurević,  kao i sa projektnim timom i predstavnicima ustanova kulture i civilnog sektora koji su predstavili planirani program.

Odluku o izboru projekata na osnovu obrazloženog Predloga odluke od strane stručne komisije doneće ministar kulture i informisanja koju obrazuje organ koji raspisuje javni poziv, a rešenje o dodeli sredstava doneće ministar nakon usvajanja budžeta za 2023. godinu shodno opredeljenim sredstvima za te namene.
 
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike