24SEDAM ZRENJANIN Počeli radovi na raskrsnici ulica Obala Sonje Marinković - Obilićeva

24.10.2022

15:20

0

Autor: 24sedam

Izvođač radova je konzorcijum koji čine preduzeća “Selma” Subotica i “Invest-Inženjering” Novi Sad

24SEDAM ZRENJANIN Počeli radovi na raskrsnici ulica Obala Sonje Marinković - Obilićeva
Copyright opština zrenjanin

Pre nekoliko dana počeli su građevinski radovi na postavljanju infrastrukture i instalacija za svetlosnu signalizaciju - semafore na raskrsnici ulica Obale Sonje Marinković i Obilićeve u Zrenjaninu, s ciljem da se otklone zagušenja u saobraćaju na toj lokaciji, koja su naročito izražena u tzv. “špicevima”. Radovi se finansiraju isključivo sredstvima AP Vojvodine, na osnovu dva podneta projekta Grada Zrenjanina, a u ukupnom iznosu od 6,5 miliona dinara. 

Prvi projekat obuhvatao je izradu idejnog rešenja, projekta za dobijanje građevinske dozvole, kao i projekta za izvođenje radova, na osnovu kog je struka odabrala varijantu izgradnje svetlosne signalizacije - semafora, kao najpovoljniju i tehnički izvodljivu na predmetnoj lokaciji. 

Drugim projektom, Gradu Zrenjaninu odobrena su sredstva za realizaciju radova na osnovu prihvaćenog projekta izgradnje svetlosne signalizacije, a po Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama u AP Vojvodini za sufinansiranje razvoja saobraćaja i putne infrastrukture u 2022. godini. 

Izvođač radova je konzorcijum koji čine preduzeća “Selma” Subotica i “Invest-Inženjering” Novi Sad, a predviđeni rok za završetak je do kraja godine, u skladu s vremenskim uslovima.  

Apeluje se na vozače i sve učesnike u saobraćaju da u zoni raskrsnice obrate pažnju na saobraćajnu signalizaciju koja upućuje na radove i povećaju opreznost, posebno iz razloga što se radovi izvode i u neposrednoj blizini dva postojeća pešačka prelaza. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike