24SEDAM ZRENJANIN Drugo izdanje Ulične trke u Ečki u subotu

26.10.2022

11:03

0

Autor: 24sedam

Ulicama Ečke trčaće se u subotu u glavnoj, seniorskoj i više dečijih trka

24SEDAM ZRENJANIN Drugo izdanje Ulične trke u Ečki u subotu
pexels-andrea-piacquadio-3764154 - Copyright Pexels

Još jedan značajan sportski događaj međunarodnog karaktera održaće se u subotu, 29. oktobra - uz bokserski Memorijal “Zvonko Vujin” u Zrenjaninu, u Ečki će biti održana 2. Ulična trka, za koju je prijavljeno 600 učesnika, najavljeno je na današnjoj zajedničkoj “sportskoj” konferenciji za novinare, održanoj u Gradskoj kući.

Ulicama Ečke trčaće se u subotu u glavnoj, seniorskoj i više dečijih trka, a manifestaciju su najavili organizator Nemanja Đurić, sekretarka Mesne zajednice “Ečka” Lučia Mendrea, kao i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. 

Nakon uspešne prošlogodišnje premijere, ove godine interesovanje je za uličnu trku još veće, pa su organizatori najavili i učešće nekoliko vrhunskih domaćih i stranih dugoprugaša, uključujući neprikosnovenu Oliveru Jevtić u ženskoj i Kenijca Stenlija Kipruta, u muškoj konkurenciji, inače ubedljive pobednike prošlogodišnjeg Zrenjaninskog polumaratona. 

Nemanja Đurić rekao je da je, u međuvremenu, staza u Ečki sertifikovana, s licencom za ovakva takmičenja, i validna za jedan krug koji se trči pet kilometara, što je kraća trka, odnosno dva kruga, ukupno 10 kilometara, koliko se trči glavna trka programa. Najavio je i održavanje pratećih trka.

“Manifestacija počinje u 14 časova dečjom trkom, po istom sistemu kao prošle godine - u zavisnosti od uzrasta trčaće se od 80 do 400 metara. Imamo potvrdu o učešću više škola iz grada i osnovne škole iz Ečke. Predškolci će trčati 80 metara, sve do učenika sedmog i osmog razreda, koji trče 400 metara. Potrebno je da deca dođu do 13 časova, kako bi preuzela startne brojeve, a učešće je za njih besplatno. Po završetku trke, svako dete dobija finišersku medalju i lep startni paketić, a troje prvoplasiranih u svakoj trci izaći će i na pobednički podijum, slično kao kod seniora”, rekao je Đurić i izrazio zadovoljstvo što je za seniorske trke, na 5 i 10 kilometara i štafetu 2 h 5 km, prijavljeno 600 učesnika.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike