24SEDAM ZRENJANIN Održana sednica Skupštine grada - izglasan rebalans budžeta

09.09.2022

08:23

0

Autor: 24sedam

Odbornici su potvrdili odluku Gradskog veća o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2022. godinu

24SEDAM ZRENJANIN Održana sednica Skupštine grada - izglasan rebalans budžeta
Copyright Opština Zrenjanin

Sednica Skupštine grada Zrenjanina, 23. u aktuelnom sazivu, održana je danas u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Zbog zauzetosti Barokne sale Gradske kuće - obuke lica koja će učestvovati u predstojećem popisu stanovništva u Srbiji - sednica je ponovo održana u prostoru gde su se odbornici okupljali tokom epidemije koronavirusa. Danas ih je, na početku sednice, bilo 45, predsedavao je Čedomir Janjić.

Odbornici su potvrdili odluku Gradskog veća o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2022. godinu, kojom se ukupna budžetska sredstva povećavaju za 4,6 odsto, odnosno nominalno za 294.482.751 dinar. Rebalansom je utvrđen budžet u ukupnom iznosu od 6,682,300,372 dinara, a po rečima gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure, višak prihoda usmeriće se na nastavak različitih investicionih radova u gradu i naseljenim mestima. Kako je objasnio nakon sednice Gradskog veća, u pitanju su radovi na unapređenju vodosnabdevanja, zameni vodovodnih cevi u gradu, izgradnji eko-česmi, kanalizacione mreže i bušenju bunara u naseljenim mestima, unapređenju sistema grejanja u pet seoskih osnovnih škola. 

Gradonačelnik Zrenjanina rekao je da će samo za zamenu kotlova u osnovnim školama biti utrošeno više od 80 miliona dinara. 

- Moram da istaknem da je od 33 objekta čije grejanje finansira grad, 19 objekata u sistemu daljinskog grejanja gradske toplane, a čak 13 objekata koristi za tu namenu ugalj ili lož ulje i to ćemo morati u narednom periodu da promenimo, ovo je prvi korak, upravo kroz navedenu investiciju - naveo je gradonačelnik Salapura. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike