24SEDAM ZRENJANIN Humanitarna “Trka za srećnije detinjstvo”

24.09.2022

13:46

0

Autor: 24sedam

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je prethodno kupio humanitarni učesnički broj, zahvalio se svim učesnicima i poželeo im da im današnje druženje ostane u sećanju

24SEDAM ZRENJANIN Humanitarna “Trka za srećnije detinjstvo”
Copyright opština zrenjanin

U ambijentu BIG tržnog centra u Zrenjaninu danas je održana tradicionalna sportsko-humanitarna manifestacija "Trka za srećnije detinjstvo". Uz učešće više stotina dece iz Predškolske ustanove, zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola, manifestacija je imala takmičarski karakter, ali je, pre svega, istaknut njen humanitarni segment, upotpunjen brigom o zdravlju stanovništva, deci sa smetnjama u razvoju i socijalno ugroženim kategorijama, kroz realizaciju akcije “Sportom za bolje sutra”.

Obraćajući se na otvaranju, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je prethodno kupio humanitarni učesnički broj, zahvalio se svim učesnicima i poželeo im da im današnje druženje ostane u sećanju.

- Ove godine, “Trka za srećnije detinjstvo” ima specifičan značaj, jer je uvrštena u zvaničan program “Evropske nedelje sporta”, a poznato je da je prošle godine Zrenjanin bio proglašen za Evropski grad sporta, pa stoga ne čudi što ima ovoliko učesnika i što je ovako dobro organizovano. Želim da se zahvalim BIG centru, koji je domaćin ove trke već nekoliko godina, Sportskom savezu grada Zrenjanina, Savezu pedagoga fizičke kulture, Savezu za školski sport grada Zrenjanina, i posebno gradskoj organizaciji Crvenog krsta, koji je partner ne samo gradu na ovakvim manifestacijama, nego i svim našim javnim preduzećima i ustanovama - rekao je gradonačelnik Salapura.

Upravo je organizacija Crvenog krsta organizovala danas i drugu humanitarnu akciju, kao deo “Trke za srećnije detinjstvo”, akciju dobrovoljnog davanja krvi. Za tu priliku u BIG tržnom centru bio je postavljen transfuziomobil, a akcija je, kao i svaka slična u prethodnom periodu, naišla na dobar odziv naših sugrađana.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike