24SEDAM ZRENJANIN Dvadeset godina poslovanja RCR “Banat”

29.09.2022

11:45

0

Autor: 24sedam

Od 2002. godine do danas realizovao je preko 170 projekata i privukao više od 20 miliona evra

24SEDAM ZRENJANIN Dvadeset godina poslovanja RCR “Banat”
Copyright opština zrenjanin

Svečanom sednicom skupštine, održanom juče, Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj “Banat” Zrenjanin obeležio je jubilej - dvadeset godina od osnivanja. U početku kao Agencija za pomoć malim i srednjim preduzećima, RCR “Banat” ubrzo je postao prepoznatljiv partner i saradnik Grada Zrenjanina i njegovih institucija, kao i drugih banatskih gradova i opština, na realizaciji različitih projekata finansiranih iz domaćih i međunarodnih izvora.

Od 2002. godine do danas realizovao je preko 170 projekata i privukao više od 20 miliona evra. 

Čast da predsedava svečanom sednicom skupštine pripala je gradonačelniku Zrenjanina Simu Salapuri. Pozdravljajući prisutne i čestitajući rukovodstvu i predstavnicima RCR “Banat” na jubileju, on je istakao da je početak izgledao skromno, kada je malo ko u ovoj sredini baratao pojmovima kao što su “Apliciranje za projekte”, "prekogranični projekti”, “evropski fondovi” i sličnim i da je sve to tada delovalo nepoznato.

- Ali kada se osvrnemo na te dve decenije i vidimo koliko je pripremljeno projekata, koliko ih je odobreno i realizovano i u kojim velikim i značajnim iznosima, u koliko je različitih oblasti društva investirano, ja samo mogu da se Regionalnom centru “Banat” zahvalim na tome i izrazim podršku njegovom timu, uz želju da nastavimo partnerski da radimo, uz dobre rezultate i u budućem periodu - istakao je gradonačelnik.  

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike