24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik održao radni sastanak povodom predstojećeg popisa stanovništva

11.08.2022

17:34

0

Autor: 24sedam

Kuzmić je upoznao gradonačelnika sa pripremama za sprovođenje obimnog posla popisa koji će početi 1. oktobra na teritoriji cele Srbije

24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik održao radni sastanak povodom predstojećeg popisa stanovništva
Zrenjanin - Copyright Profimedia

Povodom predstojećeg popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura održao je danas radni sastanak sa načelnikom područnog Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u Zrenjaninu Draganom Kuzmićem i načelnikom Gradske uprave Zrenjanin Milošem Korolijom. 

Kuzmić je upoznao gradonačelnika sa pripremama za sprovođenje obimnog posla popisa koji će početi 1. oktobra na teritoriji cele Srbije, a tokom današnjeg razgovora bilo je reči o aktivnostima koje su do sada urađene, kao i o problemima  organizacione prirode na području grada Zrenjanina.

- Do sada smo, prateći zadate rokove, izabrali instruktore, koje nazivam “grupovođama” i opisujem kao osobe srednjih godina koje će zapravo nadzirati rad popisivača, mlađih ljudi koji dobro komuniciraju i koji će ići od kuće do kuće - rekao je Kuzmić navodeći da je novina popisa to što će popisivači podatke prikupljati koristeći laptopove, za razliku od svih dosadašnjih kada su ogromne količine papira dopremane u opštine i gradove.

Kako je naveo, u toku je izbor popisivača, rang liste kandidata koji se pozivaju na testiranje sa najvišim brojem bodova po naseljenim mestima objavljene su na sajtu Grada i sajtu Republičkog zavoda za statistiku.

Testiranje će, kako je rekao biti realizovano kako bi se uvidelo da kandidati zaista poznaju rad na računarima i informatičku terminologiju što će doprineti da budu uspešni. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike