24SEDAM RUMA Stigli dodatni kontejneri za rumska sela: Opštinska donacija JP "Komunalac"

25.08.2022

13:00

0

Autor: 24sedam

Vrednost današnje opštinske donacije iznosi oko 3,2 miliona dinara

24SEDAM RUMA Stigli dodatni kontejneri za rumska sela: Opštinska donacija JP "Komunalac"
Copyright Opština Ruma

„Cilj i građana i lokalne samouprave je isti, a to je da zivimo u jednoj uređenoj i čistoj sredini“, poručila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić prilikom današnje primopredaje novog kontingenta kontejnera Javnom preduzeću „Komunalac“.

„Nastavljamo sa ulaganjem u JP „Komunalac“, pre svega u modernizaciju opreme i voznog parka u cilju efikasnijeg rada i uređenja Rume u jednu lepu i zdravu zivotnu sredinu“, kazala je predsednica Ćirić.

„Uočili smo da je u cilju efikasnije zaštite zivotne sredine potrebno nabaviti još dodatnih kontejnera, tako da smo sada nabavili novih 17 koji će biti raspoređeni po seoskim mesnim zajednicama. Sela koja su do sada imala dva kontejnera dobiće još jedan dodatni ili dva, a manje mesne zajednice koje su imale jedan, dobiće još jedan“, napomenula je predsednica Ćirić i podsetila da je u martu Opština Ruma već donirala 36 kontejnera JP „Komunalac“.

Opština Ruma
 

„Mi nastavljamo akciju zaštite zivotne sredine. Naš cilj je bio da nam Ruma bude čistija, zelenija i urednija. Kao što smo na početku godine obećali i govorili da ćemo urediti našu Rumu, to i radimo. Još u martu smo nabavili 36 kontejnera koje smo raspodelili po svim mesnim zajednicama, gradskim i seoskim u cilju sprečavanja divljih deponija koje takođe saniramo i uklanjamo“, istakla je predsednica Opštine Ruma.

JP „Komunalac“ započeo je danas distribuciju kontejnera po seoskim mesnim zajednicama i već od sutra biće uvećani kapaciteti za odlaganje smeća u rumskim selima, kaze direktor JP „Komunalac“ Dragan Panić.

„Građani shvataju značaj ovakvih projekata i zaista sve više odlazu otpad u kontejnere, sve je manje smeća pored puta. Mi svakodnevno sa radimo sa tri autopodizača, uskoro ćemo imati još jedan i sva mehanizacija i ljudstvo je maksimalno angazovano. Već smo realizovali skoro 90 odsto predviđenih planova i vrlo brzo ćemo prezentovati šta smo sve dobili od Opštine Ruma. Veoma smo zahvalni Opštini na razumevanju i podršci“, izjavio je direktor JP „Komunalac“ Dragan Panić.

Vrednost današnje opštinske donacije iznosi oko 3,2 miliona dinara.

Kada su u pitanju radovi na izgradnji pretovarne stanice na juznom obodu Rume oni se privode kraju. Uređen je i prilazni put ka pretovarnoj stanici i vrlo brzo ona će biti stavljena u funkciju, a podsetimo ona se gradi kako bi se olakšalo odvozenje smeća, konkretno kabastog materijala na Regionalnu deponiju "Srem - Mačva".

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike