24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik na vanrednoj sednici Skupštine grada

05.07.2022

13:23

0

Autor: 24sedam

Pred odbornicima Skupštine grada - sednicom je predsedavao Čedomir Janjić - našla su se tri predloga odluka na koje su juče saglasnost dali članovi Gradskog veća

24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik na vanrednoj sednici Skupštine grada
Copyright Opština Zrenjanin

Kao što je i najavljeno juče, održana je sednica Skupštine grada Zrenjanina, sazvana po hitnom postupku, a tri tačke dnvenog reda odnosile su se na pitanje rešavanja problema pijaće vode u gradu Zrenjaninu. 

Obrazloženje za kraći rok za sazivanje 21. sednice Skupštine grada je hitnost u rokovima koji su predviđeni Memorandumom o razumevanju, a koji je potpisan između Republike Srbije, grada Zrenjanina i potencijalnog investitora, u cilju rešavanja snabdevanja građana Zrenjanina ispravnom vodom za piće i to na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije. 

Opština Zrenjanin
 

Pred odbornicima Skupštine grada - sednicom je predsedavao Čedomir Janjić - našla su se tri predloga odluka na koje su juče saglasnost dali članovi Gradskog veća: Predlog Odluke o izmeni Odluke o promeni Osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin, Predlog Odluke o usvajanju nacrta Ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu, Predlog Odluke o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin da poslove prečišćavanja vode vrši “Pannonian Water” DOO Beograd. 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura obratio se odbornicima i saopštio da smo pronašli ne samo partnera za rešenje pitanja vode u Zrenjaninu, već i da smo ovo pitanje podigli na viši nivo. 

- Dobili smo važnog garanta da će svi aspekti ugovora biti ispoštovani, a to je Vlada Republike Srbije. Znači da nismo sami i da sada imamo mnogo bolje mehanizme zaštite interesa naših građana - kazao je on.  

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike