24SEDAM ZRENJANIN Premijerka Brnabić: Vlada Srbije stala iza projekta vodosnabdevanja Zrenjanina

06.07.2022

11:20

0

Autor: 24sedam

Brnabić je navela da je problem pijaće vode u Zrenjaninu ne višedecenijski, već viševekovni

24SEDAM ZRENJANIN Premijerka Brnabić: Vlada Srbije stala iza projekta vodosnabdevanja Zrenjanina
Copyright Opština Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, direktor kompanije “Metito” Rami Gandur i v.d. direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin Predrag Bodiroga potpisali su danas u Vladi Republike Srbije Ugovor o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće. 

Svečanom potpisivanju prisustvovali su predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Mubarak Al Daheri, čime je iza projekta u Zrenjaninu stala Vlada Republike Srbije, koja će uložiti i dodatna sredstva u unapređenje čitavog sistema vodosnabdevanja našeg grada. 

Predsednica Vlade je istakla da je današnje potpisivanje najznačajniji trenutak u ovom preteškom projektu obezbeđivanja pijaće vode građanima Zrenjanina i skidanja zabrane upotrebe vode. 

Navela je da je problem pijaće vode u Zrenjaninu ne višedecenijski, već viševekovni, ali je prvi put krenuo da se rešava 1985. godine kada je pokušana izgradnja fabrike za pijaću vodu. 

- Nadam se da mi danas ovim stavljamo tačku na taj problem i da ćemo u prvom kvartalu 2023. godine imati tehnički ispravnu vodu u Zrenjaninu, a u prvom kvartalu 2024. godine i vodu koja je u potpunosti ispravna za piće. Mislim da svi znaju probleme na koje smo naišli i koje smo imali, neuobičajeno je da se Vlada Srbije uključila u rešavanje ovog problema, mada je u Zrenjaninu problem bio takve vrste i tako opsežan da je u rešavanje morala da se uključi i Vlada - navela je ona.

Predsednica Brnabić je ukazala i da je sve u vezi sa fabrikom vode od samog početka bilo postavljeno pogrešno, što je ovaj problem učinilo skoro nemogućim za rešavanje.

- Nismo želeli da odustanemo, i nismo želeli da jednostavno kažemo da ono što je izgrađeno ostavimo kao spomenik neodgovornosti, nestručnosti i neprofesionalizma, već smo zaista, kao što možete da vidite i kao što ste videli kroz čitavu ovu sagu, dali sve od sebe da pronađemo u svetu dovoljno stručnog i dovoljno dobrog privatnog partnera koji će preuzeti izgrađenu fabriku, dodatno investirati i obezbediti da Zrenjaninci imaju vodu za piće - kazala je Brbabić. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike