24SEDAM PANČEVO Večeras Baletsko takmičenje klasičnog i modernog baleta

04.12.2022

10:59

0

Autor: 24sedam

Svake godine podiže se na ovom takmičenju podiže umetnički nivo izvođenja, a isto tako vidan je napredak i u organizacionom smislu

24SEDAM PANČEVO Večeras Baletsko takmičenje klasičnog i modernog baleta
Olga Smirnova_Labudovo jezero - Copyright Labudovo jzereo Foto: Natalija Voronova

Centar za igru postao je osnivač Baletskog takmičenja, koje se održava dva puta godišnje. Ovo takmičenje okuplja brojna Studija za igru i ples. Na takmičenju se mogu videti sve igračke tehnike, na čelu sa klasičnim baletom.

Svake godine podiže se na ovom takmičenju podiže  umetnički nivo izvođenja, a isto tako vidan je napredak i u organizacionom smislu.

Glavni inicijator ovakvih susreta je Ljubiša Nikolić. Završio je baletsku školu „Lujo Davičo“ u Beogradu, zatim je bio zastupljen u celokupnom pozorišnom repertoaru i postao prvi solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu. Ljubiša Nikolić je pored matične kuće radio u svim beogradskim pozorištima i boravio i u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu (Republika Hrvatska). Kao izuzetan igrač, sa zapaženim osobinama koje se vrednuju, tokom svoje bogate karijere oprobao se u najrazličitijim stilovima radeći u grupama Petra Slaja i „Lokice“, što je zabeleženo televizijskim kamerama. Po isteku igračke karijere potpuno se posvetio pedagoškom radu, te je tako u Pančevu postao direktor baletske škole „Dimitrije Parlić“ i profesor predmeta Klasičan balet.

Promo/ Grad Pančevo
 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike