24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik posetio Jankov Most: Problemi slični kao u drugim selima

08.07.2022

08:12

0

Autor: 24sedam

Uz gradonačelnika, i ovoga puta su u poseti naseljenom mestu boravili i zamenik Saša Santovac

24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik posetio Jankov Most: Problemi slični kao u drugim selima
Copyright Opština Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, nastavljajući radnu aktivnost “Da nam sela budu bliža”, danas je, sa saradnicima, boravio u Jankovom Mostu. Nakon sastanka i razgovora s predstavnicima mesne zajednice, posetio je poljoprivredno gazdinstvo Denisa Opreana, povratnika u selo iz Švedske. 

Uz gradonačelnika, i ovoga puta su u poseti naseljenom mestu boravili i zamenik Saša Santovac, član Gradskog veća Marinel Mendrea, načelnica Odeljenja privrede Gradske uprave Jelena Travar Miljević, kao i predstavnici javnih komunalnih preduzeća “Vodovod i kanalizacija” i “Čistoća i zelenilo”, i “JP za urbanizam”. 

Jankov Most jedno je od najmanjih naselja na gradskoj teritoriji, zvanično prema poslednjem popisu sa 530 stanovnika, pretežno rumunske nacionalnosti, a kako su danas rekli domaćini, u selu stalno živi manje od 300 ljudi. To je činjenica koja sobom povlači i niz drugih problema, pre svega u smislu funkcionisanja sela, jer je cilj lokalne samouprave da svim stanovnicima na teritoriji Grad Zrenjanina obezbedi osnovne životne uslove i komunalnu infrastrukturu. 

Opština Zrenjanin
 

Gradonačelnik Zrenjanina podsetio je da je u Jankovom Mostu renovirana zgrada ambulante, da je nedavno urađeno 18 vodovodnih priključaka za socijalno ugrožene meštane, preko Kancelarije za smanjenje siromaštva, da su podignuti temelji za pravoslavnu crkvu i da je prošle godine uređena kanalska mreža u ataru, što je bio deo investicije od 34 miliona dinara. 

- Ono što su sada problemi jeste sređivanje objekata mesne zajednice, kao i završetak asfaltiranja dve ulice u mestu. Pretežna delatnost ljudi i ovde je poljoprivreda, a ono što raduje, njega smo danas i posetili, je da imamo proizvođača koji se pre sedam godina vratio iz Švedske i u ovom selu ostvaruje egzistenciju. Čuli smo kakvi su mu planovi, bavi se i uzgojem stoke i to je jedan primer kako sela mogu da ožive, pre svega, zahvaljujući mladim ljudima koji žele da se u njima bave poljoprivredom - istakao je gradonačelnik i ukazao na još neke potencijale kojima Jankov Most raspolaže.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike