24SEDAM PANČEVO Kante i kontejneri za razvrstavanje i odlaganje ambalažnog otpada isporučene "Brankovoj" školi

12.12.2022

13:19

0

Autor: 24sedam

Mišo Marković, direktor JKP-a „Higijena“ Pančevo pozdravio je sve đake i nastavnike i pozvao da doprnose očuvanju okoline, počevši od razdvajanja otpada u školi

24SEDAM PANČEVO Kante i kontejneri za razvrstavanje i odlaganje ambalažnog otpada isporučene "Brankovoj" školi
Copyright Printscreen/YouTube

Osnovnoj školi „Branko Radičević“ Pančevo isporučene su kante i kontejneri za razvrstavanje i odlaganje ambalažnog otpada, u okviru akcije sa svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Pančeva, pod nazivom „Sakupi i uštedi – vredi“.

Silvia Božo iz kompanije „Ekostar pak“, nacionalnog operatera sistema za upravljanje ambalažnim otpadom i partnera „Higijene“ na uspostavljanju sistema njegovog razdvajanja na izvoru nastanka, koji je donirao posude, održala je s predstavnicima „Higijene“ čas o reciklaži učenicima svih uzrasta. 

Još 28 škola učestvovaće u osmogodišnjoj saradnji sa JKP-om „Higijena“ Pančevo, zahvaljujući koordinaciji JKP-a „Higijena“ Pančevo, Tatjane Božić, članice Gradskog veća zadužene za obrazovanje i Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva – Odsek za obrazovanje, društvenu brigu o deci, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, piše pancevoinfo.rs.

U skladu sa Ugovorom o otkupu neopasnog ambalažnog otpada kao vrste reciklabilnih materijala – sekundarnih sirovina, za preuzetu ambalažu, na osnovu izmerenih količina u Centru za sakupljanje i razvrstavanje sekundarnih sirovina, „Higijena“ plaća na račune škola. Ideja je da se novac od prodate ambalaže iskoristi predlogom učeničkog parlamenta i odlukom nastavničkog veća. Najbolji plasman u toku jedne školske godine je najveći broj kilograma ambalaže po jednom učeniku škole u periodu od 1. septembra do 31. maja.

Označene, raznobojne kante biće, kao u ovoj školi, postavljene u školskim prostorijama, a kontejneri s bravicama – u dvorištima.

Mišo Marković, direktor JKP-a „Higijena“ Pančevo pozdravio je sve đake i nastavnike i pozvao da doprnose očuvanju okoline, počevši od razdvajanja otpada u školi.

Promo/ Grad Pančevo
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike