24SEDAM PANČEVO Stručno usavršavanje nastavnika u školi u Banatskom Novom Selu

16.12.2022

12:33

0

Autor: 24sedam

Poseban cilj je osposobljavanje učenika za korišćenje i upotrebu IKT u procesu učenja

24SEDAM PANČEVO Stručno usavršavanje nastavnika u školi u Banatskom Novom Selu
Copyright Printscreen/YouTube

U osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu održan je program stručnog usavršavanja pod nazivom „Za nastavnika lako, da može svako“.

Tema je iz prioritetne oblasti – unapređivanje digitalnih kompetencija i upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija u realizaciji obrazovno-vaspitnog procesa, a sa ciljem osposobljavanja nastavnika za korišćenje i upotrebu digitalnih alata u realizaciji časa, izradu digitalnih materijala i podizanje kvaliteta realizovanog časa u skladu sa standardima nastave i učenja.

Poseban cilj je osposobljavanje učenika za korišćenje i upotrebu IKT u procesu učenja.

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje je istakla da nam je onlajn nastava pokazala, da učenici iako su od najranijeg uzrasta upućeni i koriste digitalne uređaje, nisu umeli da koriste baš sve digitalne alate za učenje.

- Da bi učenici naučili da koriste digitalne alate u svrhu učenja, nastavnici bi trebalo to da koriste na času i zato škole nastavljaju proces digitalizacije, koji podrazumeva kako tehničku opremljenost škole, tako i stručno usavršavanje nosilaca tih promena odnosno nastavnika, kaže mr Tatjana Božić.

Promo/ Grad Pančevo
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike