24SEDAM PANČEVO: Poseta nastavnika i učenika iz Slovenije u okviru projekta „Putujuća srca – od Srbije do Slovenije“

15.09.2022

13:15

0

Autor: 24sedam

24SEDAM PANČEVO: Poseta nastavnika i učenika iz Slovenije u okviru projekta „Putujuća srca – od Srbije do Slovenije“
Copyright Grad Pančevo

Uokviru međunarodnog projekta „Putujuća srca – od Srbije do Slovenije“, gosti Osnovne škole „Olga Petrov“ iz Banatskog Brestovca i Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Pančeva, u periodu od 14.09. do 18.09.2022. godine, biće nastavnici i učenici iz Osnovne škole „Videm“ pri Ptuju i Osnovne škole „Majšperk“ iz Majšperka, iz Slovenije.

Za goste iz Slovenije je organizovan prijem u Gradskoj upravi grada Pančeva, a Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, ovom prilikom je izjavila:

– Gosti iz Slovenije dolaze nam iz Ptuja i iz Majšperka. Ova saradnja traje nekoliko godina unazad i naša deca su odlazila u Ptuj, tako da su sada jedva dočekali svoje drugare. Saradnja između pančevačkih i slovenačkih škola je u okviru projekta „Pytyjyća srca – od Srbije do Slovenije“. Planirano je da se taj projekat, koliko sam sad čula na sastanku, proširi i na Crnu Goru. Gosti su tokom prijema mogli da vide kratak spot o Gradu Pančevu i prezentaciju o našim školama i nadam se da su zadovoljni i da će se lepo provesti tokom ovog druženja.

Ukupno 20 učenika, petoro nastavnika i direktor, u okviru Projekta razmene učenika zbratimljenih škola iz 2018. godine, boraviće u Pančevu i Banatskom Brestovcu. Deca iz navedenih škola biće smeštena u porodice učenika iz Osnovne škole „Sveti Sava“ Pančevo i Osnovne škole „Olga Petrov“ iz Banatskog Brestovca.

Cilj posete je da se ovim putem učenici i nastavnici upoznaju sa drugačijim školskim sistemima, sa osnovama srpskog jezika, kao i da usavrše znanje engleskog jezika, tako što će prisustvovati časovima i organizovanim radionicama. Takođe, upoznaće kulturu i običaje naše zemlje kao i znamenitosti grada Pančeva. Na taj način će se učvrstiti prijateljstvo i razmeniti pozitivna iskustva, a dogovoriće se i dalja saradnja navedenih škola.

Planirane aktivnosti u okviru ove posete od 14-18.09.2022. godine su vožnja katamaranom, poseta Narodnom muzeju Pančeva, poseta Muzeju motocikala, odlazak u Barutanu na biciklijadu, vožnja kajakom po reci Tamiš u organizaciji Sportskog kluba „Sportiko“ i koncert folklornih ansambala u Kulturnom centru Pančevo.

Promo/ Grad Pančevo
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike