24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik u poseti Čenti: Podjednako udaljena od gradova, pogodna za život

22.07.2022

10:01

0

Autor: 24sedam

Nakon sastanka s predstavnicima mesne zajednice, posetio je poljoprivredno gazdinstvo Ivice Velisavljeva, a potom i Čenćanska jezera

24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik u poseti Čenti: Podjednako udaljena od gradova, pogodna za život
Copyright Opština Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, posetio je danas mesnu zajednicu Čenta, kao desetu odrednicu u okviru aktivnosti “Da nam sela budu bliža”. 

Nakon sastanka s predstavnicima mesne zajednice, posetio je poljoprivredno gazdinstvo Ivice Velisavljeva, a potom i Čenćanska jezera, jedan od mogućih razloga za posetu namernika tom zanimljivom mestu. 

Čentu karakteriše povoljan geografski položaj i podjednaka udaljenost od tri gradska centra - Zrenjanina, Pančeva i Beograda, a tek nešto udaljeniji je Novi Sad. To objašnjava i zašto je povećano interesovanje za kupovinu kuća u selu i što su meštani, kojih je oko tri hiljade, u značajnom broju radno angažovani u nekom od gradova, najviše Beogradu, do kog je uspostavljena i linija gradskog autobuskog saobraćaja. 

Opština Zrenjanin
 

U samom selu glavna delatnost je poljoprivreda, sa stočarstvom, a okolina Čente, s jezerima, rukavcem Tamiša i podunavskim šumama, čini prirodne potencijale za razvoj izletničkog turizma. 

Gradonačelnik Simo Salapura podsetio je na nedavno realizovane aktivnosti u Čenti. 

- Što se zaposlenja tiče, u Čenti ne postoji taj problem, pre svega zbog specifičnog položaja sela. Kada je u pitanju komunalna infrastruktura, u proteklom periodu asfaltirali smo Ulicu Miloša Crnjanskog, ostalo je da se asfaltira još nekoliko ulica, pre dva dana pustili smo u rad i treći bunar za vodosnabdevanje sela, protok je tri litre u sekundi, obavljeno je čišćenje velike divlje deponije, a ono što je takođe bitno napomenuti je da roditelji čenćanske dece jaslenog uzrasta, koji su godinama decu vodili u Opovo, od prošle godine imaju tu mogućnost u svom selu, otvorili smo jaslenu vrtićku grupu i sada imamo zahteve za celodnevnim boravkom, što ćemo pokušati takođe da rešimo u narednom periodu - istakao je gradonačelnik. 

Dodao je da Čenćanska jezera imaju ozbiljan potencijal, ali uz sinergiju i mesne zajednice i grada i viših nivoa nadležnosti, kako bi se prostor oko jezera, kao i prilazne saobraćajnice, u potpunosti priveli nameni. 

- Verujem da ovo može da bude i turistička i razvojna šansa mesne zajednice Čenta - zaključio je gradonačelnik, nakon obilaska jezera, u kom je zatekao i nekolicinu kupača koji redovno dolaze na osveženje.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike