24SEDAM STARA PAZOVA Ansambl "Bassiona Amorosa" nastupio pred punom Slovačkom evangeličkom crkvom

31.10.2022

14:03

0

Autor: 24sedam

Ovaj kvartet za brojnu publiku u Evangeličkoj crkvi svirao je širok spektar kompozicija velikih svetskih muzičara

24SEDAM STARA PAZOVA Ansambl "Bassiona Amorosa" nastupio pred punom Slovačkom evangeličkom crkvom
Rtv Stara Pazova (2) - Copyright Printskrin/Jutjub/ Rtv Stara Pazova

Izuzetni muzičari okupljeni u ansamblu kontrabasa “Bassiona Amorosa” nakon 12 godina nastupali su u Srbiji, a sinoć je publika imala priliku da ih čuje u Slovačkoj Evangeličkoj crkvi, na posledjem koncertu u okviru turneje, a na dan 505. godišnjice protestantske reformacije.

Broje više od 1000 koncerata na gotovo svim kontinentima, 14 snimljenih albuma i tri dokumentarna filma, nastupe u Karnegi holu, Dizni holu i svim značajnijim dvoranama u Evropi od Berlinske filharmonije i minhenskog Gastajga do velike koncertne dvorane u Lucernu.

“Bassiona Amorosa” je 2010. godine poslednji put svirao u Srbiji, a na koncertu u Staroj Pazovi nastupili su u sastavu Andrej Šinkevič (Belorusija), Šimon Marčinjak (Poljska/Nemačka), Onur Oskaja (Turska) i Ljubinko Lazić (Srbija), piše RTV Stara Pazova.

Ovaj kvartet za brojnu publiku u Evangeličkoj crkvi svirao je širok spektar kompozicija velikih svetskih muzičara, a svi prisutni su svaku numeru pozdravili gromoglasnim aplauzima, baš kako virtuozi na kontrabasu i zaslužuju.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike